Valilikten soba ve kombi uyarısı: Karbonmonoksit zehirlenmelerine dikkat

Erzurum Valiliği, sonbaharla birlikte artan soba, kombi ve doğal gaz kullanımına dikkat çekerek vatandaşları zehirlenme ve yangın riskine karşı uyardı. Vatandaşlardan, cihaz ve bacaların mutlaka kontrol edilmesi istendi.

Erzurum Valiliği, havaların soğumasıyla birlikte kombi, soba ve doğal gaz kullanımının artacağı sonbahar mevsiminde vatandaşları güvenlik konusunda dikkatli olmaları yönünde uyardı.

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!

Valilik tarafından yapılan açıklamada, can ve mal güvenliğini korumak amacıyla alınması gereken önlemler hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kombi, soba ve bacaların bakım ve temizlikleri yaptırılmalıdır. Bacaların çekiş gücü kontrol edilmeli, tıkanıklık ve sızıntı ihtimaline karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Doğal gaz tesisatları ve cihazları, yetkili firmalarca kontrol ettirilmelidir.

Özellikle soba kullanılan evlerde, soba borularının sağlamlığı ve bacaya bağlantıları kontrol edilmeli, yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt eklenmemelidir.

Kapalı alanlarda havalandırma ihmal edilmemeli, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olunmalıdır. Vatandaşlarımızın hem kendi güvenlikleri hem de sevdiklerinin sağlığı için bu önlemleri titizlikle uygulamaları önem arz etmektedir."

Erzurum Hava Durumu Meteoroloji
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber