Benden daha iyisi var mı?
Rekabet Kurulu’nda olsaydım, Galatasaray’ın galibiyetlerine onay vermezdim çünkü orantısız bir güç var ortada (!). Nispeten zor olmayan maçlar olsa da ligde 4 hafta geride kalmış, üstelik ligi de domine ediyorsun. Ülkemizin Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcisisin… E böyle olunca da psikolojik üstünlüğü eline alıyorsun. Bu da bir tehlikeyi işaret ediyor aslında. Bu bir ‘Pamuk Prenses’ masalı değil elbette ama Rize’nin, Galatasaray’ı zorladığı gerçeği yadsınamaz.
Kalede ayaklarına çok hakim, maça konsantre Günay var. Abdülkerim defansta ağır ama asist yapıyor. Sanchez denen bir sigortacı var. Yunus varken Mertens’ten bahsetmeye gerek yok. Toreira-Lemina’yı tartışanla futbol konuşulmaz!
Varsın Barış’ın aklı karışsın. Arap çöllerinde banka hesaplarını doldurur muyum derdine düşmüş! Yahu sen seyretmedin mi “Taçsız Kral” filmini ey Barış… Metin Ağabey’in filmi çekildi ama senin çekilmez, farkında değil misin?
Sane'ye bir paragraf: Pamuk Prenses masalındaki gibi “Ayna ayna söyle bana benden daha iyisi var mı Süper Lig’de daha iyisi” dersen ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol başını yakar. Tamam sen yıldız futbolcusun ama kibir yapma ve futboluna odaklan. Takımın bir parçası olduğunu arkadaşlarına hissettir. Ziyech gibi olma.
Özellikle ikinci gole kadar olan bölümde “Galatasaray zorlanıyor” dedirtecek hamleler vardı. Günay’ın hatası evlere şenlikti.
Hakeme gelecek olursak… Tecrübesiz ama şanslıydı. Bir pozisyonda yardımcısı diğerinde VAR yanındaydı.
Son sözüm Okan Buruk’a. İcardi’yi oynatacağım diye takımı bozma. Evet Barış’ı uyardım ama Osimhen’e yani ofansa top gitmiyor. Ya Barış’ın gönlü yapılmalı ya da acil çözüm bulunmalı. Psikolojik üstünlük umarım “üstünlük kompleksi” haline dönüşmez.