Yurt mutfağında vahşet: Ayıyı parçaladılar

ABD’nin en prestijli üniversitelerinden Cornell’den iki öğrencinin, yasal avcılık lisanslarıyla öldürdükleri bir ayıyı yurt mutfağında parçalaması büyük tepki çekti. Üniversite soruşturma başlatırken, mutfak kullanıma kapatıldı.

ABD'nin New York eyaletinde bulunan Cornell Üniversitesi'nin sözcüsü, iki öğrencinin geçerli avcılık lisansına sahip olduğunu ve hafta sonu avladıkları ayıyı bir yurt binasının mutfağına getirdiklerini açıkladı.

Üniversiteye göre, olay pazar gecesi şikayet üzerine polise bildirildi ancak öğrenciler hakkında herhangi bir suçlama yöneltilmedi.

Olay sonrası ayının parçalanmış cesedinin mutfak tezgahında yer aldığı fotoğraflar sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntüler öğrenciler arasında hem tepki hem de alaycı yorumlarla tartışma yarattı.

Bazı kullanıcılar avcılığın yasal olduğunu belirtirken, bir öğrenci “Avcılığa karşı değilim ama bu kesinlikle kabul edilemez. Eğer protesto cezalandırılıyorsa, bu da cezalandırılmalı” ifadelerini kullandı.

YAVRU AYI İDDİASI

Paylaşılan görüntülerde ayının küçük boyutlu olması, öğrencilerin bir yavru ayıyı avladığı iddialarına yol açtı. New York eyalet yasalarına göre yavru ayıların avlanması yasak.

Diğer yandan, ayının ortak mutfakta yüzülmesi sağlık riski tartışmalarını gündeme getirdi. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Ayı eti hala trişinoz bulaştırabilen nadir et türlerinden biri. Ortak mutfakta parçalamak ciddi bir sağlık tehdidi” yorumunu yaptı.

MUTFAK KAPATILDI

Üniversite yönetimi, yurdun birinci katındaki mutfağın olay sonrası kapatıldığını ve incelemeler tamamlanana kadar kullanıma açılmayacağını duyurdu.

ABD Ayı
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber