Yapay zekâ şirketi Anthropic'in kurucu ortağı Chris Olah, yapay zekâya yönelik kararların yalnızca teknoloji şirketlerinin inisiyatifine bırakılamayacağını belirterek, dini liderler, hükümetler ve sivil toplum kuruluşlarının bu süreçte daha fazla denetim rolü üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Vatikan'da Papa Leo'nun yapay zekâ hakkındaki ilk tarihi genelgesinin sunumunda konuşan Olah, yapay zekânın insan emeğini "çok büyük bir ölçekte" ikame etmesi ve işinden etmesi riskinin "gerçek bir olasılık" olduğunu söyledi.

Olah, "Eğer bu gerçekleşirse, işsiz kalan insanları desteklemek tarihi boyutlarda ahlaki bir zorunluluk hâline gelecektir" dedi.

Olah, kurucu ortağı olduğu Anthropic gibi şirketlerin toplumun genel çıkarlarıyla zaman zaman ters düşebilen çok güçlü ticari, jeopolitik ve kişisel baskılar altında faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.