Arsenal’ın ömür boyu onursal başkanı Ken Friar, 92 yaşında hayatını kaybetti. İngiliz kulübü, Friar için bir veda mesajı yayımladı.
Arsenal futbolcuları, salı akşamı Şampiyonlar Ligi’nde Lille’i konuk edecekleri karşılaşmada Friar’ın anısına siyah kol bandı takacak.
24 Ekim Cumartesi günü Everton ile oynanacak Premier Lig maçında da Friar için anma etkinlikleri düzenlenecek.
ARSENAL’DAN VEDA MESAJI
Arsenal, kulübün resmi internet sitesinde yayımladığı veda mesajında şu ifadelere yer verdi:
“1886'daki kuruluşumuzdan bu yana kulübümüzün gelişmesine öncülük eden, bize ilham veren pek çok isim oldu. Ancak hiç kimse Arsenal Futbol Kulübü üzerinde ‘Bay Friar’ kadar büyük bir etki bırakmadı. Hayatını kulübümüze adayarak ardında olağanüstü bir hizmet mirası bıraktı. Bu mirasın bir benzerine bir daha rastlanması kuşkusuz çok zor.”
Ken Friar OBE | 1934-2026
— Arsenal (@Arsenal) October 13, 2026
11 YAŞINDA KURYE OLARAK BAŞLADI
Friar, Ağustos 1934'te Londra’nın Islington bölgesinde dünyaya geldi.
1945'te, henüz 11 yaşındayken teknik direktör George Allison ile tesadüfen tanıştı. Bu tanışmanın ardından Arsenal’da kurye olarak çalışmaya başladı.
SEKRETERLİKTEN GENEL MÜDÜRLÜĞE
Friar, 1973'te kulüp sekreterliğine, 1983'te ise genel müdürlüğe getirildi.

Deneyimli yönetici, daha sonra Arsenal’ın Highbury Stadı’ndan Emirates Stadı’na taşınmasında önemli rol oynadı.
2020'ye kadar kulübün yönetim kurulunda görev yapan Friar, aynı yıl icra direktörlüğünden ayrıldı ve ömür boyu onursal başkan unvanını aldı.
OBE VE FAHRİ HEMŞEHRİLİK ÜNVANI
Friar, futbola yaptığı katkılardan dolayı 2000 yılında Britanya İmparatorluk Nişanı (OBE) ile ödüllendirildi.
2004 yılında ise kendisine Islington ilçesinin fahri hemşehriliği ünvanı verildi.