Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, erken seçim ve Erdoğan'ın adaylığı tartışmaları hakkında dün Anadolu Ajansı'na bir makale yazmıştı.

Uçum "2027'nin son çeyreği ila 2028'in ilk çeyreğini oluşturan altı aylık periyotta seçimlerin yenilenmesi konusunun seçimlerin hangi günde yapılacağına odaklanacağı öngörülebilir. Olası günlerden biri de 16 Nisan 2028 Pazar günüdür" ifadeleri partisinin grup toplantısının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de soruldu.

Bahçeli, Uçum'un verdiği tarih hakkında "Seçimlerin zamanında yapılması ile Cumhurbaşkanımızın danışmanının verdiği tarih arasında saat farkı bile yoktur. Önemli olan seçimlerin zamanında yapılmasıdır" dedi.

ERDOĞAN SONRASI TARTIŞMALARI

MHP lideri "Televizyonlarda yakinen takip ediyoruz, değişik isimler yeni Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkıyor, onlar üzerinde tartışmalar ve hesaplar yapılıyor, millet seçimden önce seçime getirilmiş gibi gösterilmek isteniyor bu doğru değildir. Cumhurbaşkanımız görevdedir biz de arkasındayız" ifadelerini kullandı.