İspanya La Liga’nın 24. haftasında Rayo Vallecano’ya konuk olan Atletico Madrid, sahadan 3-0’lık yenilgiyle ayrıldı. Hafta içinde Copa del Rey yarı finalinde Barcelona’yı 4-0 mağlup ederek moral bulan Madrid temsilcisi, bu kez ligde etkisiz bir görüntü verdi.
Ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu gollerle maçı erken kopardı. 40. dakikada Fran Perez’in golüyle öne geçen Rayo, 45. dakikada Oscar Valentin’in kaydettiği golle soyunma odasına iki farklı üstünlükle gitti.
İkinci yarının başında Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone art arda beş oyuncu değişikliğine gitti. Ancak yapılan hamleler oyunun seyrini değiştirmedi. Rayo Vallecano ise savunmada disiplinini bozmadı. 76. dakikada Nobel Mendy’nin ayağından gelen golle fark üçe çıktı. Kalan bölümde skor değişmedi.

Bu sonuçla ligde dördüncü sırada bulunan Atletico Madrid 45 puanda kaldı. Küme düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veren Rayo Vallecano ise puanını 25’e yükseltti ve 16. basamağa çıktı.
Rayo, bir sonraki haftada Real Betis deplasmanına gidecek. Atletico Madrid ise önce Şampiyonlar Ligi’nde Club Brugge’e konuk olacak, ardından ligde sahasında Espanyol’u ağırlayacak.
Atletico Madrid, Barcelona'yı darmadağın etti: 4-0Futbol