Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon’un üst düzey basın danışmanı Michael Forbes, kadınları gizlice fotoğraflayıp videoya çektiği ve seks işçileriyle olan cinsel ilişkilerinin ses kayıtlarını sakladığı iddiaları üzerine görevinden istifa etti.
Olay, bir seks işçisinin duş alırken Michael Forbes tarafından telefonla kaydedildiğini fark etmesiyle ortaya çıktı.
Yapılan incelemede Forbes’un telefonunda çok sayıda kadına ait fotoğraflar, videolar ve cinsel birlikteliklere dair ses kayıtları bulundu.

Forbes’un markette ve spor salonunda çok sayıda kadının görüntülerini gizlice kaydettiği, pencereden de bazı kadınları videoya aldığı belirtildi.
BAŞBAKAN: ŞOKE OLDUM
Başbakan Luxon, olayın kendisi için “tam anlamıyla bir şok” olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:
“Kadınlara ya da herhangi birine kendini güvensiz hissettiren davranışlara kesinlikle sıfır tolerans gösteriyorum. Bu eylemler nedeniyle kendini güvensiz hisseden tüm kadınlara desteğimi iletiyorum.”
Forbes ise yaptığı yazılı açıklamada “zarar verdiği kadınlardan içtenlikle özür dilediğini” belirtti ve olayın yaşandığı dönemde "çözülmemiş travmalar ve stres" nedeniyle psikolojik çöküşte olduğunu ifade etti.
Polis yetkilileri, Temmuz 2024’te bir genelevden Forbes hakkında şikayet aldıklarını, ancak delillerin dava açma eşiğine ulaşmadığını bildirdi.