Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, yarın Gaziantep FK'yi konuk edecek.
Siyah-beyazlı ekip, son haftalarda yakaladığı galibiyet serisini devam ettirmek isterken, konuk ekip deplasmanda uzun süredir kazanamamanın burukluğunu yaşıyor.
Tüpraş Stadı'nda oynanacak ve saat 20.30'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Zorbay Küçük yönetecek.

BEŞİKTAŞ, SOLSKJAER İLE YÜKSELİŞE GEÇTİ
Süper Lig'de geride kalan 24 haftada 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Beşiktaş, 44 puanla 4. sırada yer alıyor.
Yeni teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer ile çıkışa geçen Kara Kartal, son dört lig mücadelesinden galibiyetle ayrılarak 12 puan topladı. Bu süreçte Net Global Sivasspor'u 2-0, Trabzonspor'u 2-1 ve ikas Eyüp FK'yı 3-1 yenen siyah-beyazlı ekip, son olarak Bellona Kayserispor'u 2-0 ile geçerek galibiyet serisini sürdürdü.

Son 9 lig mücadelesinde yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, bu periyotta 5 galibiyet ve 4 beraberlik alarak namağlup unvanını korudu.
GAZİANTEP FK, DEPLASMANDA ZORLANIYOR
Gaziantep FK, ligde 24 hafta sonunda 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 32 puana ulaştı.
Ancak Selçuk İnan'ın yönetimindeki takım, deplasmanda ciddi bir sorun yaşıyor. Ligdeki tek deplasman galibiyetini ilk haftada Sipay Bodrum FK'ya karşı alan kırmızı-siyahlılar, sonraki 10 deplasman karşılaşmasında yalnızca 2 puan toplayabildi.
Bu süre zarfında 2 beraberlik elde eden Gaziantep FK, 8 deplasman mücadelesinden ise mağlubiyetle ayrıldı.

EKSİKLER VE CEZA SINIRINDAKİ OYUNCULAR
Beşiktaş'ta, Gaziantep FK maçı öncesinde iki oyuncu forma giyemeyecek. Tedavisi devam eden Emrecan Terzi ile uzun süredir sahalardan uzak kalan Necip Uysal'ın bu karşılaşmada yer alması beklenmiyor.
Ayrıca Beşiktaş'ta üc futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Kaleciler Mert Günok ve Ersin Destanoğlu'nun yanı sıra golcü Ciro Immobile, Gaziantep FK karşısında sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta TÜMOSAN Konyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.