Finlandiya'da yapılan bir araştırma dikkat çekici sonuçlar ortaya çıkardı...

Finlandiya'daki Doğu Finlandiya Üniversitesi'nde görevli bilim insanları 2200 anne ve bebeğinin sağlık durumlarını mercek altına aldı.

Hamilelik süresince avokado tüketen annelerin bebeklerinde alerji görülmesinin oranı, avokado yemeyen annelerin bebeklerine göre yüzde 44 daha düşük oldu.

Uzmanlar, avokado tüketmenin bebekler gıda alerjisi riskini azalttığını açıkladı.

Araştırmayı yürüten Dr. Sari Hantunen, avokadoların neden bu riski azalttığının henüz bilinmediğini söylerken, hamilelik döneminde tüketilen besinlerle çocukların alerjileri arasındaki bağın daha çok incelenmesi gerektiğini duyurdu.

Hantunen, "Gıda alerjisi için bir çözüm yok. Fakat araştırmalarımıza göre hamilelikte avokado tüketmenin çocuğun sağlığına çok faydası bulunuyor" dedi.