New York'ta görülen davada, aktör ve yönetmen Justin Baldoni'nin Blake Lively'ye karşı açtığı 400 milyon dolarlık (yaklaşık 13 milyar TL) iftira davası hakim tarafından reddedildi. Karar, Manhattan’daki federal yargıç Lewis Liman tarafından açıklandı.

DAVA SÜRECİ NASIL BAŞLADI?

2024 yapımı "It Ends with Us" filminde birlikte çalışan Baldoni ve Lively arasındaki gerginlik, Lively'nin geçen yıl eski rol arkadaşına yönelik cinsel taciz suçlamalarıyla başladı. Aralık 2024’te Lively, Baldoni’nin kurucusu olduğu Wayfarer Studios’a dava açarak sette cinsel tacize uğradığını ve şikayetlerinin ardından Baldoni tarafından misillemeye maruz kaldığını öne sürdü.

NEW YORK TIMES HABERİ DAVA KONUSU OLDU

Lively'nin iddiaları, dava ile eş zamanlı olarak New York Times’ta yayımlanan bir röportajla kamuoyuna da duyuruldu. Bunun üzerine Baldoni, Lively’ye, eşi Ryan Reynolds’a, çiftin halkla ilişkiler ekibine ve New York Times’a iftira, şantaj ve itibar zedeleme suçlamalarıyla karşı dava açtı.

HAKİMİN GEREKÇELİ KARARI: KÖTÜ NİYET YOK

Ancak Yargıç Liman, Baldoni’nin iddialarını reddederek, New York Times’ın haberinde "gerçek bir kötü niyet" olmadığını ve gazetenin eldeki kanıtları değerlendirdikten sonra kamuoyunu bilgilendirme amacıyla hareket ettiğini belirtti.

Liman, “Times, dramatik bir üslupla da olsa, yaşandığını düşündüğü olayları haberleştirmiştir. Lively’nin anlatısını desteklemek için belirgin bir nedenleri yoktu” ifadelerini kullandı.

DURUŞMA YOLU AÇIK AMA DAVANIN GELECEĞİ BELİRSİZ

Baldoni’nin mahkeme kararına itiraz hakkı bulunsa da, davanın seyrinin bu ret kararıyla birlikte ciddi şekilde etkilendiği değerlendiriliyor.

Lively’nin Baldoni ve Wayfarer Studios’a karşı açtığı ana dava ise önümüzdeki yıl görülmeye başlanacak.