Fon soruşturması kapsamında yürütülen incelemelerde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. MASAK’ın, inceleme kapsamındaki yatırım fonlarının TEFAS üzerinden işlem görmediği veya yatırımcı erişiminin sınırlı olduğu dönemlerdeki pay sahiplerine ilişkin bilgileri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili kurumlara ilettiği belirtildi.
GİZEMLİ 12 KİŞİ HALA BİLİNMİYOR
Soruşturma kapsamında daha önce gündeme gelen iddialardan biri de bir fonun TEFAS’a açılmadan önceki dönemde yüzde 10 bin değer kazandığı yönündeydi.
Bu yükselişin yaşandığı dönemde fonda yatırımı bulunan 12 kişi hala gizemini koruyor.
O 12 KİŞİNİN KİMLİĞİ İNCELENECEK
MASAK tarafından pay sahiplerine ilişkin bilgilerin ilgili kurumlara aktarılmasıyla birlikte, fonun TEFAS’a açılmadan önceki dönemine ilişkin incelemelerin de önem kazandı.
Bu kapsamda, söz konusu dönemde fonda pay sahibi olan kişilerin kimlikleri, sahip oldukları payların miktarı ve fonun TEFAS’a açılması öncesindeki işlemlerinin soruşturma kapsamında incelenmesi bekleniyor.
FONUN TEFAS ÖNCESİ DÖNEMİ MERCEK ALTINDA
İncelemenin odağında, fonun yatırımcı erişiminin sınırlı olduğu dönemdeki hareketleri bulunuyor. Özellikle yüzde 10 binlik değer artışının hangi işlemler sonucunda gerçekleştiği ve bu süreçte fonda bulunan yatırımcıların kimler olduğu soruşturmanın önemli başlıkları arasında yer alıyor.