Carlo Ancelotti’nin Brezilya Milli Takımı’nın başına geçmesi sadece sportif anlamda değil, maddi açıdan da büyük ses getirdi.
Brezilya’nın saygın gazetelerinden Folha de S. Paulo’nun haberine göre, tecrübeli İtalyan teknik adamın alacağı ücret, Real Madrid’de aldığı maaşa oldukça yakın.
Bu miktar, Brezilya Futbol Federasyonu (CBF) için adeta bir dönüm noktası. Daha önce milli takımı çalıştıran Tite, Fernando Diniz ve Dorival Junior gibi isimler Ancelotti'ye verilecek maaşın neredeyse yarısı kadar bir gelir elde etmişti.
Ancelotti'nin alacağı ücret, CBF'nin teknik direktörlere bugüne kadar verdiği en yüksek maaş olarak kayıtlara geçti: 10 milyon euro.
MİLLİ TAKIM HOCALARI ARASINDA DA ZİRVE
Uluslararası ölçekte de dikkat çeken bu maaş, dünya futbolunda ulusal takım teknik direktörleri arasında yeni bir denge yaratabilir.
AS gazetesine göre, şu anda İngiltere Milli Takımı’nın teknik direktörü Thomas Tuchel, yıllık 6 milyon euro ile en yüksek maaşı alan isim konumunda. Onu, Almanya Milli Takımı’nı çalıştıran Julian Nagelsmann 4.8 milyon euro ile takip ediyor.
Carlo Ancelotti’nin Sugar Loaf Dağı eteklerinde başlayacağı bu yeni görev, yalnızca Brezilya futbolunun geleceğini değil, milli takım teknik direktörlüğünde ekonomik dengeleri de yeniden şekillendirecek gibi görünüyor.
Ekvadorlu futbolcunun evine molotoflu saldırı: Annesi evdeydi!Futbol