Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Rapora göre, önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey ve doğu bölgeleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Diğer kesimlerde ise az bulutlu ve açık bir hava hâkim olacak.

Hava sıcaklıkları Karadeniz’in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece artacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgârın ise çoğunlukla kuzey yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada güncel bir uyarının bulunmadığı kaydedildi.

MARMARA

Marmara’da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

Bursa: 31 derece, parçalı bulutlu

Çanakkale: 29 derece, parçalı bulutlu

İstanbul: 27 derece, parçalı bulutlu

Kırklareli: 27 derece, parçalı bulutlu

EGE

Ege’de hava az bulutlu ve açık olacak.

Afyonkarahisar: 26 derece, açık

Denizli: 34 derece, açık

İzmir: 30 derece, açık

Manisa: 34 derece, açık

AKDENİZ

Akdeniz genelinde az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Adana: 35 derece, açık

Antalya: 34 derece, açık

Burdur: 31 derece, açık

Hatay: 33 derece, açık

İÇ ANADOLU

İç Anadolu’da parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak.

Ankara: 26 derece

Çankırı: 26 derece

Eskişehir: 27 derece

Konya: 25 derece

BATI KARADENİZ

Bölgede parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor.

Bolu: 28 derece

Düzce: 28 derece

Sinop: 25 derece

Zonguldak: 24 derece

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Artvin: 22 derece

Rize: 25 derece

Samsun: 23 derece

Trabzon: 23 derece

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu’da parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Erzurum: 18 derece

Kars: 18 derece

Malatya: 24 derece

Van: 19 derece

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık hava etkili olacak.

Diyarbakır: 29 derece

Gaziantep: 26 derece

Mardin: 27 derece

Siirt: 29 derece

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu. Doğu Karadeniz’in doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Rüzgâr doğu ve kuzeydoğudan 3-5, doğusunda 5-7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 1-2 metre, batısında yer yer 3 metre olacak.

Marmara: Az bulutlu ve açık. Rüzgâr kuzey ve kuzeydoğudan 4-6, öğle sonrası 3-5 kuvvetinde. Dalga 1-2 metre, öğleden sonra 1-1,5 metre.

Ege: Az bulutlu ve açık. Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4-6, kuzeyi 5-7, öğle saatlerinden sonra 3-5 kuvvetinde; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3-5 kuvvetinde. Dalga yüksekliği 1-2 metre, kuzeyi yer yer 2,5 metre.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık. Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan, doğusunda sabah saatlerinde kuzeydoğudan 3-5; Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 3-5 kuvvetinde rüzgâr bekleniyor. Dalga yüksekliği 1-2 metre olacak.

Van Gölü: Parçalı ve çok bulutlu. Sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak görülecek. Rüzgâr kuzey ve kuzeydoğudan 3-5 kuvvetinde, dalga yüksekliği 0,25 ila 0,50 metre.