Bundesliga 2 ekibi Schalke 04 yaz transfer döneminde bir kez daha parlayan genç yeteneğini kaybetmeye hazırlanıyor.
Kulübün içinden geçtiği ağır ekonomik kriz, bu kez sağ bekin yıldızı Taylan Bulut’un vedasını zorunlu kılıyor.
Sezon genelinde taraftara umut veren çok az gelişme yaşanırken, 19 yaşındaki Bulut performansıyla dikkatleri üzerine çekti.
Hem taraftarın sevgilisi haline geldi hem de savunmada vazgeçilmez bir isim oldu.
Ancak genç oyuncunun gelecek sezon Schalke forması giymesi artık oldukça düşük bir ihtimal.
Almanya U19 Milli Takımı’nda da forma giyen Bulut, Şubat ayında Schalke ile olan sözleşmesini 2029’a kadar uzatmıştı.
Buna rağmen söz konusu anlaşmada yer alan bir çıkış maddesi, Bundesliga’nın ilk iki sırasındaki kulüplerin iştahını kabarttı.
Bild’in haberine göre; Freiburg ve Stuttgart oyuncunun sözleşmesindeki maddeyi devreye sokmak istiyor.
SCHALKE'NİN UMUDU FREIBURG
Her iki kulüp de Taylan Bulut’a uzun vadeli projelerinde yer vermeyi planlıyor.
Schalke cephesi ise gözünü özellikle Freiburg’a dikmiş durumda.
Bunun sebebi, Freiburg’un sezonu ilk dört içinde tamamlaması halinde Şampiyonlar Ligi bileti alacak olması.
Bu da Bulut’un çıkış maddesinin daha yüksek bir meblağ ile devreye girmesine olanak tanıyor.
Bazı kaynaklara göre bu bedel 8 milyon Euro'ya kadar çıkabilir.
Normal şartlarda serbest kalma bedeli Bundesliga kulüpleri için 3 milyon Euro seviyesinde.
Ancak bu tutar, kulübün Avrupa kupalarındaki pozisyonuna göre değişiklik gösterebiliyor.

SATMAYA MECBURLAR
Schalke 04’ün bu transferde eli kolu bağlı. Zira kulüp, yaklaşık 150 milyon Euro borç ve 98 milyon Euro negatif öz sermaye ile boğuşuyor.
Alman Futbol Ligi (DFL) düzenlemelerine göre, negatif öz sermaye her yıl en az yüzde 5 oranında azaltılmak zorunda.
Bu da kulübün her sezon yaklaşık dört ila beş milyon euro ek gelir yaratmasını şart koşuyor.
Taylan Bulut’un sözleşmesindeki çıkış maddesi haziran ayı başına kadar geçerli.
Bu nedenle Freiburg ve Stuttgart’ın hızlı hareket etmesi gerekiyor.
Bundesliga'yı sallayan Türk hayalini açıkladıFutbol