Büyükada'daki Viranbağ Plajı’nda saat 19.30 sıralarında yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre, plajda bulunan bir mekanın içerisinde tüp patlaması nedeniyle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

İhbar üzerine bölgeye çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, takviye ekiplerin bir kısmı da deniz yoluyla bölgeye ulaştırıldı.

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlerin ağaçlık alana ve plajdaki işletmelere sıçramasını önlemek için yoğun çaba sarf etti.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın daha fazla büyümeden kontrol altına alınarak söndürülürken, bölgedeki soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Büyükada'da plajda korkutan yangın - Resim : 1

Yangın sırasında plaj yakınında bulunan ve yoğun dumandan etkilenen 4 vatandaşa ise ilk müdahale yapıldı.

Dumandan etkilenen 4 kişi, ekipler tarafından kıyıya ulaştırılarak, ambulanslara teslim edildi. Hastaneye kaldırılan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

NENE HATUN ACİL MÜDAHALE GEMİSİ BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Büyükada'daki yangına müdahale çalışmalarına destek için Nene Hatun Acil Müdahale gemisi ile KEGM-4 hızlı tahlisiye botunun bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükada'daki orman yangınına müdahale çalışmalarına destek amacıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait Nene Hatun Acil Müdahale gemisi ile KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz bölgeye sevk edilmiştir. Ekiplerimiz, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde görevini sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan diğer açıklamada da "Yangının kontrol altına alınmasının ardından Nene Hatun Acil Müdahale gemimiz görevini tamamlayarak dönüşe geçmiştir" denildi.