Camiye silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
ABD’nin San Diego kentindeki İslam Merkezi’ne düzenlenen saldırıda en az 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırıyı düzenleyen 2 kişinin de ölü olarak ele geçirildiği bildirildi. Trump, saldırıyla ilgili "Korkunç bir durum" dedi.
ABD’nin California eyaletine bağlı San Diego kentindeki Clairemont bölgesinde bulunan İslam Merkezi’nde silahlı saldırı alarmı verildi.
San Diego Belediye Başkanı Todd Gloria, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, bölgede “aktif silahlı saldırgan durumu” bulunduğunu duyurdu.
San Diego Polis Departmanı da yaptığı paylaşımda, İslam Merkezi’ndeki “aktif silahlı saldırgan” ihbarı üzerine ekiplerin olay yerine sevk edildiğini açıkladı. Yetkililer, olayla ilgili ayrıntılı bilginin henüz paylaşılmadığını bildirdi.
Bölgeden gelen görüntülerde, İslam Merkezi’nin bulunduğu bölge çevresinde çok sayıda polis aracının konuşlandırıldığı görüldü. Polis ekiplerinin, tesis çevresinde uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi aldığı aktarıldı.
Televizyon görüntülerinde ayrıca silahlı polis ekiplerinin kompleks içerisinde ilerlediği anlar da yer aldı.
Clairemont bölgesindeki İslam Merkezi’nin, San Diego County’deki en büyük camiyi barındırıyor.
Belediye Başkanı Todd Gloria açıklamasında, “San Diego Clairemont’taki İslam Merkezi’nde yaşanan aktif silahlı saldırgan durumundan haberdarım. Kolluk kuvvetlerinden düzenli olarak bilgi alıyorum. Acil durum ekipleri bölgede ve toplumu korumak için aktif şekilde çalışıyor” ifadelerini kullandı.
San Diego Polis Departmanı yetkilileri, saldırıda vurulanlar olduğunu ifade etti. Polisin daha sonra verdiği bilgiye göre en az 3 kişi saldırıda hayatını kaybetti.
Polis, saldırgan 2 kişinin de ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili olarak "Korkunç bir durum" açıklaması yaptı.