Alaattin Köseler'in ana muhalefetin haritayı büyük ölçüde kırmızıya boyadığı yerel seçimde oyların yüzde 45.86'sını alarak belediye başkanlığına seçildiği, ancak çok sayıda yöneticiyle birlikte Şubat 2025'te gözaltına alınıp tutuklandığı Beykoz'da yeni bir gelişme yaşandı.
Bilindiği üzere Köseler'in görevden alınması sonrası belediye meclisinde yapılan seçimle yerine vekaleten CHP'li Özlem Vural Gürzel getirilmişti:
"En büyük gücümüzü kıymetli Beykoz halkından ve meclis üyelerimizden alacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizi yalnız bırakmayan ve bırakmayacak olan Ekrem İmamoğlu’na ve yürüdüğü hedefe inancımız tamdır."
Köseler ve beraberinde tutuklanan 12 kişi her ne kadar 5 Eylül'de tahliye edilseler de bir gün sonra yeniden tutuklanmışlardı.
'CİNSİYETÇİ SÖYLEM' İDDİASI
Tüm bu gelişmeler yaşanırken ilçeden dikkati çeken bir haber geldi. Vekaleten belediye başkanlığı koltuğunda oturan Gürzel, CHP'den istifa ettiğini duyurdu:
- "Ne var ki; görev sürem boyunca gösterdiğim bu tutuma karşılık, seçilmiş belediye başkanı ve meclis grubumdaki bazı kişilerin yalnızca kişisel hırslarını gerçekleştirmemiş olmam sebebiyle hakaretlere ve cinsiyetçi söylemlere maruz bırakıldım. Bana yöneltilen asılsız suçlamalar, iftiralar, psikolojik şiddete varan baskılar tahammül sınırımın üstüne çıkmış durumdadır.
- Bu dönemde içinde bulunduğum durumu parti yöneticilerime anlattığımda muhataplarımın beni savunmadıklarını, hak vermediklerini, anlamadıklarını hatta yapayalnız bıraktıklarını ise asla unutmayacağım.
'SADECE AKP VE MHP'Lİ ÜYELER YANIMDAYDI'
- Maruz bırakıldığım tehdit ve baskılara boyun eğerek vekillik görevime devam etmem gerektiği yönünde telkinleri dışında parti içinde herhangi bir çözüm girişiminde bulunulduğuna da maalesef şahit olmadım.
Buna rağmen sadece Adalet ve Kalkınma Partili, Milliyetçi Hareket Partili meclis üyeleri ve en önemlisi Beykoz halkı tarafından desteklendiğimin ve değer gördüğümün de bilinmesini isterim. (...)"
"YALNIZ BIRAKILDIM"
Beykoz Belediye Meclisi'ndeki CHP'lilerin istifası bununla da sınırlı kalmadı.
Yaşananların kendisini yıprattığını ileri süren Uğur Gökdemir "Hakkımda açılan davalarda yalnız bırakıldım. Her akşam haberlerde yer alırken omuz omuza vermemiz gereken bu yolda kendimi sahipsiz hissettim" diyerek istifa etti. 'Bağımsız meclis üyesi' olarak yola devam edeceğini söyledi.
Murat Uzun da istifa ederken "Yoluma halkın iradesini ve Beykoz'un çıkarlarını önceleyen bir çizgide devam edeceğimi kamuoyuna ilan ediyorum" mesajını paylaştı.
Söz konusu isimlerin AKP'ye geçebileceği ileri sürüldü.
BELEDİYE MECLİSİNDE SON DURUM
Üç istifayla birlikte ana muhalefetin belediye meclisindeki sandalye sayısı 18'den 15'e düştü.
AKP'ninse halihazırda 13 sandalyesi mevcut.
Bahse konu isimler AKP'ye katılırsa belediye yönetimi el değiştirerek iktidar saflarına geçecek.

KÖSELER HAKKINDAKİ SORUŞTURMADA NELER VAR?
Beykoz Belediyesi'nin üç konser organizasyonu ile Beykoz 1908 A.Ş.'nin Tuzlaspor'un haklarını satın alarak Beykoz Anadolu Spor A.Ş. adıyla TFF 2. Lig'de oynama sürecinde "usulsüz harcama yapıldığı" iddialarına ilişkin inceleme başlatılmıştı.
Alaattin Köseler bunun üzerine şunları kayda geçirmişti:
"Toplam 145 kalemden oluşan ihalede sanatçı ödemeleri 19 milyon lira değil, sadece 2 milyon 145 bin liradır. Konserler ise açık ihale kapsamında düzenlenmiştir. Kamu yararı gözetilerek gerçekleştirilmiştir.
Beykoz 1908 A.Ş. ile ilgili iddiaya gelirsek, Tuzla Sporun Türkiye Futbol Federasyonu ikinci ligdeki haklarını alarak Beykoz Anadolu Spor A.Ş. adı ile profesyonel ligde mücadele etmesi tamamen yasal bir durumdur."
Beykoz Belediyesi’nin konser organizasyonlarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 15 Ocak 2025 öncesinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yapan E.D., 25 Şubat'ta gözaltına alınmıştı.
Köseler ve beraberindeki 12 kişi de 27 Şubat'ta gözaltına alınıp 3 Mart'ta tutuklanmıştı.
Yöneltilen suçlamalar; "ihaleye fesat karıştırma" ile "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, üyelik ve yardım" olmuştu.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 402 sayfalık fezlekede Köseler yolsuzluk örgütünün kurucusu, Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş ve Özel Kalem personeli Metin Ülgey'se yönetici olarak değerlendirilmişti.
67 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Köseler'in "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "hileli davranışlarla zincirleme şekilde ihaleye fesat karıştırma", "zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık" ve "zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplam 17 yıl 6 aydan, 67 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
Diğer 25 kişi hakkında da çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezası talep edilmişti.
Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, CHP’den istifa ettiGündem
Gaziosmanpaşa'ya başkan vekilli seçildi, Erdoğan'a teşekkür ettiGündem