Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 3 Mart 1924'te kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı, bir kez daha tepkilerin odağı haline geldi. 10 Kasım öncesinde yayımlanan cuma hutbesinde Atatürk'ün adının geçmemesi eleştirilere yol açtı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut da bu isimler arasındaydı.
"Makam odasına Atatürk fotoğrafı asmakla, göz boyamakla olmuyor. Selefi Ali Erbaş’tan kalan kirli mirası, halefi de devam ettirdi" diyen siyasetçi, şöyle devam etti:
"Atatürk’ün bizzat kurucusu olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı, 10 Kasım öncesi bu yıl da cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını anmadı.
Atatürk’ün kurduğu kurumun, Atatürk’ü anmaktan kaçınması sadece nankörlük değil, bilinçli bir reddedişin, karanlık bir zihniyetin tezahürüdür. Bu millet, Atatürk’ü hutbelerden silmeye çalışanlara rağmen, kalbinden, tarihinden ve vicdanından asla silmeyecektir.
'YAZIKLAR OLSUN'
Bu ayıbın ve vefasızlığın sorumluları ise hem tarih önünde hem millet vicdanında hesap verecektir. Ama unutmayın: Siz anmasanız da Atatürk’ün adı, milletin kalbinde, cumhuriyetin temelinde, bu toprakların her zerresinde ilelebet yaşayacaktır. Yazıklar olsun."