CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump'ın oğlu üzerinden kurduğu iddia edilen gayriresmî temaslara ve ardından gündeme gelen Boeing alımı iddialarına sert tepki gösterdi.
Yücel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
- Ömer Çelik’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı’nın oğlu üzerinden kurduğu gayriresmî temasları ve ardından gündeme gelen Boeing alımı iddialarını görmezden gelerek, meseleyi 'küresel liderlik' safsatasına indirgemesi, sorunları örtbas etme çabasından başka bir şey değildir.
Gizli yürütülen görüşmelerin ardından milyarlarca dolarlık uçak alımı iddialarının gündeme gelmesini eleştiren Yücel, bu sürecin şeffaf diplomasiyle bağdaşmadığını belirtti.
Türkiye’nin itibarının, “ABD Başkanı’yla görüşebilmek için ticari taahhütler verildi” iddialarıyla zedelendiğini vurguladı.
Gazze’de yaşanan insani krize de dikkat çeken Yücel, ABD’nin İsrail’e verdiği koşulsuz desteğin ortada olduğunu belirterek, Türkiye’nin dış politikasının bu koşullarda “siyasi rüşvet izlenimi” yaratacak ilişkilerle yürütülmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Yücel, “Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in onurlu diplomasi geleneği, böyle gayriresmî pazarlıklara değil, eşitler arası ilişkiye dayanır” dedi.
Ömer Çelik’in “CHP öğrenmeyi öğrensin” sözlerini de eleştiren Yücel, “Tayyip Erdoğan, Ömer Çelik ve diğerleri tarafından öğrenilmesi gereken, dış politikayı şahsi ilişkiler ve ticari taahhütler üzerine inşa etmenin Türkiye’nin onurunu ve itibarını zedelediği gerçeğidir” ifadelerini kullandı.
Yücel, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
- Beyefendi ve şürekası sorgulanmadıkları, hesap vermedikleri, rekabet etmedikleri tek partili bir sistem kurmak istiyorlar. Ama öyle bir sisteme ne bu millet izin verir, ne de Cumhuriyet Halk Partisi!
Erdoğan'dan Gazze pazarlığı yanıtı: Alışveriş yapacaksak oğlu ile değil Trump'la yaparızGündem