DİLAN KUTLU / NEFES

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Genel Merkezi’nde gündeme ilişkin basın toplantısı yaptı.

Çözüm sürecine ilişkin konuşan Bakırhan "Kürt meselesinin demokratik çözümü konusunda kurucu parti kimliği ve tarihsel değerleriyle toplumun CHP’den beklentisi çok yüksek. Bu mesele Türkiye’nin demokratikleşmesinin ve toplumsal barışın en temel unsurudur. Bu tarihi sorumluluğu üstlenerek çözüm çabasında yer almak hepimizin geleceği için atılacak en doğru adım olacaktır" dedi.

“BİZ YÖNETMEYE ADAYIZ”

Bakırhan, “cumhurbaşkanı yardımcılarından birinin Kürt diğerinin ise Alevi olması” tartışmasına ilişkin de “Neden Cumhurbaşkanı da Kürt olmasın. Biz yönetmeye adayız. Önümüzdeki dönem neye müsait olur onu çok bilmem ama ülkemizde bulunan bütün renklerin yönetimde yer alması önemlidir” dedi.

“MİT İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞME GİZLİDİR”

MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın DEM Parti ziyaretine ilişkin soruya da Bakırhan, “MİT ile yaptığımız görüşme gizlidir. Neler konuştuğumuz söylemeyeceğim ama bizi bilgilendirdiler olumlu ve iyi geçti” diye cevap verdi.