Dolar 42,53
Euro 49,65
G. Altın 5.779,34
Btc 92.238
Dolar 42,53
Euro 49,65
G. Altın 5.779,34
Btc 92.238

Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’

Balıkesir'de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Eskişehir'in kırsal mahallesinde obruk oluştu. Obruktan çökme sesleri geldiği belirtildi.

Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’ - Resim: 1

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yerin 11 kilometre altında meydana gelen 6.1 büyüklüğünde deprem İzmir, Kütahya, Yalova, İstanbul, Manisa, Uşak, Aydın, Eskişehir, Sakarya, Yalova ve Tekirdağ'da da hissedildi.

1 9
Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’ - Resim: 2

Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Yahnikapan Mahallesi'nde ise deprem sonrasında oluşan obruk dikkat çekti.

2 9
Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’ - Resim: 3

Tarım arazilerinin yanında oldukça derin olan obruğun taban kısmında su birikintisi olduğu görüldü.

3 9
Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’ - Resim: 4

İlgili ekiplerin bahse konu noktada inceleme yapmadığı ve önlem almadığı iddia edilirken, etrafında şerit ya da bariyer olmayan obruktan çökme seslerinin geldiği duyuldu.

4 9
Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’ - Resim: 5

Yahnikapan Mahallesi'nde çiftçilik yapan Murat Güven, obruğu tarlasına gelen arkadaşının fark ettiğini belirtti.

5 9
Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’ - Resim: 6

Güven, "Bu çukur, yıllar önce kaynak suyunun olduğu bir çukur. Son yıllardaki kuraklıktan, yer altı sularının azalmasından dolayı buradaki doğal kaynak suyu kayboldu ve kuru bir göl haline geldi. Bugün sabah tarlaya geldiğimizde bir arkadaş obruğu görmüş. Bildiğiniz üzere dün akşam deprem oldu. Daha önce böyle bir obruk yoktu. Herhangi bir iş makinesi izi de yok. Olsa en azından toprak olur, iz bırakır. O yüzden obruğun depremden dolayı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

6 9
Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’ - Resim: 7

Bazı vatandaşların boru ile obruğun yüksekliğini ölçmeye çalıştıklarını anlatan Güven, şöyle devam etti:

7 9
Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’ - Resim: 8

"Sabah ben kendim taş attım, su sesi geliyor. İçine tekrar kayma, göçme olur diye fazla yaklaşmadım. Tahminimize göre bayağı 5-6 metre derinliği var. O yüzden görür görmez muhtarımıza bilgi verdik, 'Gereken yerlere bildirelim. Göçme devam edebilir. Herhangi bir çoluk çocuk düşebilir' dedik.

8 9
Deprem sonrası obruk oluştu: ‘Çökme sesleri geliyor’ - Resim: 9

Dün köyde depremi hissettik. Bizim köy yeri olduğu için dolu olduğu halde lamba gitti gitti geldi. Çekyatta bile depremi hissedebildik. Obruk depremden önce olsaydı, diğer günler olsa biz buradayız, illaki görürdük. Biri görmezse diğeri görür."

9 9
Haberler
Kurumsal
İçerikler
Sosyal Medya
© 2024 Nefes Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro