Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi, defalarca yapılan ve sonuç alınamayan Meclis'te "ortak grup kurma" hedefi doğrultusunda gündeme gelen "çatı parti" formülü için bir kez daha masaya oturmuştu.
Hatta Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Nedim Yamalı istifa edip AKP'ye geçtiğinde Saadet - Gelecek Partisi'nin Meclis'teki temsili düşmüş, DEVA milletvekilleri Ertuğrul Kaya ve Mehmet Emin Ekmen'in katılımıyla yeniden grup kurmak için yeterli sayıya ulaşmıştı.
Ancak gelişmeler, kimi siyasiler tarafından tepkiyle karşılanmış.
Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, sert eleştiriler yönelterek DEVA Partisi'nden istifa etti.
'YOLLARIMIZ AYRILIYOR'
Kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında paylaştığı mesajda 'partinin bir çatı bünyesinde farklı bir yola girdiğini' savunarak şunları kayda geçirdi:
"Böylece, programına emek verdiğim, kurucularından olduğum, sayesinde çok kıymetli insanlarla tanıştığım ve dostlar kazandığım partim ile yollarımız ayrılıyor.
Sayın Ali Babacan başta, son beş yılda reel/ sanal dünyada bir araya geldiğimiz, birlikte yol yürüdüğümüz, ülkemizin dört yanından tüm arkadaşlarımıza saygı ve selamlarımı iletiyorum.
'KÖKLÜ DEĞİŞİM MAALESEF GERÇEKLEŞMEDİ'
DEVA Partisi işleyişi konusunda tespit, ikaz ve önerilerimi, uzunca bir süredir, sözlü ve yazılı olarak, dar ve toplu ortamlarda dile getirdim.
Milletimizin önce anketlerde beyanlarıyla, sonra 2023 ve 2024 seçimlerinde oylarıyla işaret ve talep ettiği köklü değişim maalesef gerçekleşmedi.
Halbuki, aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleyemeyiz. Ekim ayındaki büyük kongrede parti yönetiminde görev almadım.
'RİSKLERİ VURGULADIM'
Son süreçte de, karmaşık mekanizmaların siyaset mühendisliği olarak algılanma, kimlik erozyonunu hızlandırma ve geniş kitlelere erişimi zorlaştırma gibi risklerini vurguladım.
Deva’nın programını yazarken ve partiyi kurarken amaçladığımız (1) vatandaşlarımızın ortak meselelerine somut çözümler sunmak; (2) Türkiye’yi yönetme iddiasını/ ekibini ortaya koymak; ve (3) bunları yeni bir siyaset üslubuyla yapmak hedeflerinin bugün de arkasındayım.
Türkiyemizin vasatlığı yenmesi, fırsat pencerelerini değerlendirmesi ve dünyayla her alanda yarışabilmesi için çalışmayı artan bir şevkle sürdüreceğim.
Asırlara ilham veren büyük Yunus Emre’nin dediği gibi: Her dem yeniden doğarız/ Bizden kim usanası."
BAĞIMSIZLARIN SAYISI 14'E YÜKSELDİ
Dalgın'ın partisinden istifa etmesiyle Meclis'te 'bağımsız' olarak bulunan milletvekili sayısı 14'e yükseldi.
Meclis'in transfer karnesi: Skandallar, isyanlar, severek ayrılanlar...Gündem