MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için geçen ekim ayında yaptığı "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" çıkışıyla başlayan süreç devam ediyor.
Bahçeli ilk açıklamasının ardından hemen her grup toplantısında benzer çağrısını yineledi.
DEM Parti heyeti ise 28 Aralık'ta ve 22 Ocak'ta İmralı'da terörist başı Abdullah Öcalan'la görüşmüştü.
Bahçeli'nin beklediği çağrı gelmezken MHP'li isimleri Öcalan'a yönelik telaffuzları dikkat çekiyor.
İlk olarak MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, terörist başı Abdullah Öcalan için 'beyefendi' demişti.
Son olarak Çorum İl Genel Meclisi Toplantısı’nda konuşan MHP Grup Başkanvekili Selim Dölcü, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a "sayın" diye hitap etti.
Öcalan’a umut hakkı verilmesine yönelik Devlet Bahçeli’nin sözlerine açıklık getirdiğini belirten Dölcü, şunları söyledi:
- Özellikle burada sayın Öcalan’a öyle bir imtiyaz olmaz ve olmamalı böyle bir yanlış anlaşılmaya meydan verilmemeli ama çıkıldı denildi ki ''Meclis'te kapalı kapılar arkasında değil, Meclis kürsüsünde bunlar özür dilesinler, bunlar silahlarını gömsünler bu memlekette barış ve kardeşlik hukuku tesis edilsin.' Şartlar belli uyarlarsa gelirler, uymazlarsa gelmezler başkanım.
- Kimse Abdullah Öcalan’a böyle bir opsiyon şartımız ve şansımız da yok. Şartlarımız belli. Bu ülke kardeşlikle, birlik beraberlik içeresinde büyümek zorundayız. Kendi içimizde kendi barışımızı sağlamalıyız.
ÖZÜR DİLEDİ
Selim Dölcü, konuyu ilişkin daha sonra yaptığı açıklamada, sözlerinin ''dil sürçmesi'' olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
- 03 Şubat 2025 tarihinde İl genel meclisi oturumunda konuşmamın bir kısmında dil sürçmesi sonucu, istem dışı bir kelimem dolayısıyla partim ve şahsım adına karalama propagandası yürütülmektedir. Konuşmamın tamamını dinleyen herkes ne söylemek istediğimi anlayacaktır.
- Biz dün ne söylediysek bugünde aynısını söylüyorum, Abdullah Öcalan terörist başı, bebek katilidir. Böyle bir konu ile gündeme geldiğim için ve teşkilatımı böyle bir konuyla meşgul ettiğim için tüm milliyetçi-ülkücü camiadan ve Yüce Türk milletinden özür dilerim.
İSTİFA ETTİ
Sözlerinin kamuoyunda tepki çekmesi üzerine il genel meclisinde bugün bir kez daha konuşan Dölcü, görevinden istifa ettiğini duyurdu:
-"Dünkü yaptığım konuşmada terörist başı Abdullah Öcalan ile alakalı kastımızı aşan, içimizden dahi geçirmediğimiz bir kelime ile alakalı sosyal mecralarda hakkımızda bir linç kampanyası başlatıldı. Vatan, millet, bayrak hassasiyetimiz herkes tarafından bilinmektedir.
- Kastımızı aşan bu kelime ile alakalı dün özrümüzü diledik. Kastımız değildi. Abdullah Öcalan'ın bebek katili olduğunu, terörist olduğunu hepimiz biliyoruz.
- Söylediğim sözlerden cımbızla seçilerek rencide etme olayına girdiler. Konuşmamızın tamamı dinlendiğinde neyi kastettiğimiz aşikardır. Bu vesile ile tüm kamuoyundan, tüm Çorum halkından, yüce Türk milletinden özür diliyorum. Bu noktaya düşmemem gerekiyordu.
- Bunun bedeli cansa canla, malsa malla ödemeye hazırız. Bugünden itibaren grup başkanvekilliğini bırakıyorum. Bedel ne olursa olsun ödemeye hazırız."