Diyetisyenden 'Daha çok yemek yiyin' tavsiyesi
Aşırı işlenmiş gıdalar, sağlıklı yaşamın baş düşmanlarından biri. Diyetisyen Sophie Medlin'e göre abur cuburu hayatımızdan çıkarmanın en iyi yolu daha çok yemek yemek.

Kanada'da yaşayan 26 yaşındaki sivil toplum örgütü çalışanı Ivy Duong haftada üç defa spor yapıyor, günde ortalama 7 bin adım atıyor ve oldukça hareketli bir hayatı var.
Sporu ve sağlıklı beslenmeyi hayat biçimi haline getiren Duong, başvurduğu diyetisyenin kendisine "yemeklerde daha çok yemesini" tavsiye ettiğini anlattı.

Business Insider'a konuşan Duong, sağlıklı yaşam süresini uzatmak ve aşırı işlenmiş gıda tüketimini kesmek için diyetisyen Sophie Medlin'in tavsiyelerini aktardı.
Buna göre Sophie Medlin, hareketli bir hayatı olan ve spor yapan kişilerin öğünlerde az miktarda yemek yememesini tavsiye ediyor.
Dengeli beslenmeye dikkat çeken Medlin, özellikle proteinin çok önemli olduğunu vurguluyor.

Duong, diyetisyenin tavsiyesiyle çoğu zaman kahvaltıyı çok hafif yaptığını söyledi.

Sabahları bazen meyveli yoğurt ya da smoothie ile beslendiğini kaydeden genç kadın, zaman zaman 350 kalorilik bir tost hazırlıyor.

Abur cuburu çok az tüketen Duong, öğle yemeğinde sebze yemeklerini ve kinoayı tercih ediyor.

Karbonhidrat ve protein menülerini öğle ve akşam yemeklerinde değiştiren Duong, sebzeyi ve zeytinyağını sofradan eksik etmiyor.

Diyetisyen Medlin de, aşırı işlenmiş hazır gıda tüketimini azaltmak için öğünlerde yeterince gıda tüketmek gerektiğini vurguladı.

Diyetisyen, yeterli yemek yemeyen kişilerin abur cubur tüketimine daha yatkın olduğunu, bu sağlıksız ürünlerin yeterli enerjiyi sağlayamadığını kaydetti.