Dünya Sağlık Örgütü, şişe ve kutu olarak satılan alkol ürünlerinin üzerine sigaralardaki gibi bir uyarı ibaresi yerleştirilmesi gerektiğini duyurdu.
Alkol tüketicilerine alkolün zararları ile ilgili bilgilendirici uyarı verilmesi gerektiğini belirten yetkililer, "Tüketicileri aşırı alkol tüketiminin kanserle bağı olduğunu bilmeli" dedi.
Kanserle ilgili vakıf ve sivil toplum kuruluşları bu açıklamayı desteklediğini duyurdu.
ABD'nin eski başkanı Joe Biden'ın sağlık bakanı Dr. Vivek Murthy de geçen ay aynı açıklamayı yapmıştı.
İrlanda da gelecek yılın Mayıs ayından itibaren alkol üreticilerine bu tür uyarı yazılarının şişelerin üzerinde olmasını zorunluluk haline getirmişti.
DSÖ'nün Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge de, "Alkol üzerinde açıkça yazılan uyarıların sağlık açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu uyarılar tüketicilerden bir şey götürmez aksine onları bilgi ile donatır" dedi.