ABD'de yapılan bir araştırma evlerde yaygın olarak kullanılan sıvı yağların çok ciddi sağlık riskleri olduğunu ortaya çıkardı.
Weill Cornell Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmada tohum ve bitkisel yağların vücutta iltihaplanmaya sebep olduğu belirtilirken, bu yağların aşırı tüketilmesinin meme kanserini tetiklediği vurgulandı.
Meme kanserinin farklı türleri olduğunu belirten uzmanlar, bu yağlarda bulunan linoleik asidin meme kanseri hücrelerinin çoğalmasına ve büyümesine neden olduğunu keşfetti.
Uzmanlar, kanola, mısır, pamuk tohumu, üzüm çekirdeği, soya, ayçiçeği, aspir ve pirinç yağlarının risk yarattığına dikkat çekti.
Bu yağların sebep olduğu kanser türünün daha saldırgan olduğu belirtilirken, normalde meme kanserinde hayatta kalma oranının yüzde 90 olduğu belirtilirken, bu kanser türünde bu oranın yüzde 77 olduğu kaydedildi.
Araştırmayı yürüten Dr. John Blenis, "Biz şimdi linoleik asidin kanser hücrelerini bir şekilde büyümesine neden olduğunu biliyoruz" dedi. Blenis, bu keşfin hastaların tedavisi için kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi.