Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında ABD Başkanı Donald Trump'ın çok sayıda ülkeye ek gümrük vergisi getirmesiyle tırmanan gelişmeleri yorumladı.

"Gümrük tarifelerinden alevlenen ticaret savaşının küresel etki uyandıracağı anlaşılıyor" diyen Erdoğan, "Herkesi etkileyecek kasırga geldiğini söylemek abartılı olmayacak" ifadelerini kullandı.

"Küresel ekonomi zorlu bir sınavdan geçmektedir. Son bir haftada ticaret savaşı yeni boyuta evrildi" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi bakınız değerli kardeşlerim. 14 - 28 Mayıs sonrasında ekonomide çok güçlü bir ekip kurduk. Türkiye'nin sorunlarını çözecek ve şoklara karşı dirençli hale getirecek programları kararlılıkla hayata geçirdik.

Dış kırılganlıklarımızı azaltırken şoklara karşı direncimizi artırdık. Evet dünyada ciddi bir belirsizlik ortamı var ama Türkiye'de durumu aydınlatan güçlü bir ekonomi programı var.

Düşük tarife uygulanan ülkeler arasında olmamız hasebiyle birçok ülkeye kıyasla daha kolay atlatacağımıza inanıyorum. İş dünyası müsterih olsun, vatandaşlarımız gönlünü ferah tutsun.

Türkiye'nin benzer ülkelere göre daha az etkilenmesini, daha güçlü bir büyüme ortaya koymasını bekliyoruz."