Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında bir konuşma yaptı.

Erdoğan, konuşmasının ilk kısmında partisinin kampıyla ilgili bilgiler verdi, daha sonra terör örgütü PKK ile ilgili yürütülen sürece değindi.

"DİKKATLE TAKİP ETTİK"

"Dost ve kardeşlerimize güven veren, hasım ve rakiplerimize korku salan mesajlarımızın yerini bulduğunu görüyoruz" diyen Erdoğan, PKK'lıların silah bıraktığı törenle ilgili "MİT Başkanlığımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin riyasetinde kurulan mekanizmayla silah teslim sürecini sahada dikkatle takip ettik" ifadesini kullandı.

"KİMSENİN SÜRECİ AKAMETE UĞRATMAYA HAKKI YOK"

"Arzumuz grubu olan tüm siyasi partilerin Meclis çatısı altında atılacak adımlara hüsnüniyetle destek vermesidir" şeklinde konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

- "Kimsenin süreci akamete uğratmaya, baltalamaya, sabote etmeye özellikle böyle bir meselede küçük hesap yapmaya hakkı yoktur.

- 86 milyonun birliğini ve huzurunu etkileyecek hayati bir meselede işi yokuşa sürmenin, uzlaşmaz tavır sergilemenin telafisi olmaz, milletim bunu affetmez.

"ÜÇ PARTİ OLARAK SONUNA KADAR GÖTÜRMEKTE KARARLIYIZ"

- Hala bu sürece samimi bir temkinle, kuşkuyla hatta mesafeyle bakanları anlıyor, onların tereddüdünü gidermek için her türlü gayreti gösteriyoruz.

- (AKP, MHP, DEM Parti) Biz üç parti olarak bu süreci sonuna kadar selametle götürmekte kararlıyız.

"HANGİ GÜÇ ODAKLARIYLA MÜCADELE ETTİĞİMİZİN FARKINDAYIZ"

- Meseleyi ideolojik kavgaların, siyasi çekişmelerin mezesi yapmayan herkesin olumlu, olumsuz her türlü görüşünün başımızın üstünde yeri var.

- Ne yapıyorsak şehit yakınlarımız ve gazilerimiz başta olmak üzere milletimizin tüm fertlerinin hassasiyetlerini gelecekteki çıkarlarını düşünerek yapıyoruz.

- Dünyada kartlar yeniden karılıyor ve Türkiye kendi iç gündemiyle meşgul edilerek yine bu değişim dalgasının dışında bırakılmak isteniyor.

- Biz kiminle, hangi güç odaklarıyla mücadele ettiğimizin farkındayız. Bizim muhatabımız kuklalar değil, onları parmaklarında oynatan kuklacılardır."

ÖZEL'E TEPKİ: 'NE ZAMANDAN BERİ SUÇ OLDU?'

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel için de şu ifadeleri kullandı:

- Dün çıkmış bizi ümmetçilikle suçluyor. Allah aşkına ümmetin birliğini, dirliğini, beraberliğini savunmak ne zamandan beri suç oldu.

- Parametreleri şekillenen bu yeni dönem sadece AK Parti, sadece MHP, sadece DEM'e değil siyaset kurumunun tamamına çok önemli mesuliyetler yüklemektedir.

- Bunlar ümmet bilinci nedir bilmezler. Peygamber Efendimizin buyurduğu üzere 'bir duvarın tuğlaları gibi' kenetlenmemizin neresi yanlış be gafiller.

"MANİ OLAMAYACAKLAR"

- Yeni senaryoyla karşı karşıyayız. Sokak tehditlerini siyaset zırhına sığınılarak yapılan kanunsuz eylemleri son 23 yılda yaşadıklarımızdan bağımsız göremeyiz.

- Bu ülkenin yarım asırlık terör prangasını ayağından söküp atmasına mani olamayacaklar. Bölücü terörün ülkemize maliyeti 2 trilyon dolar civarında.

- Terörsüz Türkiye kalkınmış, güçlenmiş, refahını artırmış, vatandaşlarının hayat standardını daha da yükseltmiş bir Türkiye demek.

(Terörle mücadele) Artık bu kaynakları emekliye, çiftçiye, esnafa, memura, sanayiciye, ev hanımlarına velhasıl tüm kesimleriyle 86 milyona harcayacağız."