İzmir'in Çiğli ilçesinde dün sabah saatlerinde Evka-2 bölgesinde dağlık alanda eski İHD İzmir Eş Başkanı, emekli öğretmen ve avukat Ali Aydın, sabah yürüyüşü yaparken saldırıya uğradı. Başına taşla vurulan Aydın, kanlar içinde yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin kontrolünde, Aydın'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis ve savcının incelemelerinin ardından Aydın'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

'KAFİRLERİ ÖLDÜRECEĞİM'

Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, şüphelinin Mahmut Delil Erik olduğunu belirleyip gözaltına aldı. Erik, polisteki ifadesinde suçunu itiraf edip, olayı uyuşturucunun etkisi altında gerçekleştirdiğini iddia etti. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Erik’in çıkarıldığı mahkemede pişman olmadığını, 'Ben seçilmiş kişiyim, kafirleri öldüreceğim' diye bağırdığı öğrenildi. Erik, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLANDI

Karşıyaka Adliyesi'ndeki törenin ardından Aydın için Çiğli Kültür Merkezi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Aydın'ın eşi Kızbes Aydın ile çocukları Heval Aydın ve Erdal Aydın'ın yanı sıra yakınları, meslektaşları ve CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel katıldı. Aydın'ın sevenleri tabutun başında gözyaşı döktü.

Eski İHD İzmir Başkanı Aydın'ı öldüren saldırgan tutuklandı - Resim : 1

Cenazede konuşan Aydın'ın eşi Kızbes Aydın, "Zalimin karşısında, mazlumun yanında; hak hukuk, özgürlük mücadelesi veren, yoksulların elinden tutan mücadele içindeydik. Bu bireysel saldırı değildir. Arkasındaki gücün ortaya çıkarılması için hep birlikte mücadele edelim" dedi.

Eski İHD İzmir Başkanı Aydın'ı öldüren saldırgan tutuklandı - Resim : 2

Erdal Aydın ise "Babam iyi bir insandı. Çok çalışkan bir insandı. Kendisini mazlumlara adamıştı. Bunu yapanları ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Okunan duaların ardından alınan helalliğin ardından cenaze Harmandalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.