İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yürütülen fon soruşturmaları sürüyor.

Soruşturmayla ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) eski daire başkanı Erman Çete hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

Çete’nin malvarlığı işlemlerine yönelik de tedbir alınmasının istendiği belirtildi.

Çete’nin 2010 yılında SPK Ortaklıklar Finansmanı Dairesi’nde çalışmaya başladığı öğrenildi. Çete, aynı dairede 2019-2021 yılları arasında Daire Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi ve daha sonra Aracılık Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü.

ERMAN ÇETE KİMDİR?

Erman Çete, kariyer platformu LinkedIn’de kendisini şu ifadelerle tanımlıyor:

"Sermaye piyasalarında yaklaşık 10 yıllık kademeli deneyime sahip, deneyimli bir sermaye piyasası uzmanıdır. Başlıca uzmanlık alanları arasında şunlar yer almaktadır: Borçlanma senetleri, halka arzlar, yapılandırılmış finansman ürünleri, finansal yeniden yapılandırma, kurumsal yönetişim uygulamaları, birleşme ve devralmalar, menkul kıymetler kanunları ve düzenlemeleri, açıklama ve bildirim yükümlülükleri, denetime tabi kuruluşların denetimi, şirketlerin finansal raporlarının finansal analizi, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS) ve muhasebe."

Hacettepe Üniversitesi’nde hukuk okuyan Çete, Boğaziçi Üniversitesi’nde de işletme bölümünü bitirdi. Çete daha sonra Hacettepe’de ekonomi bölümünde yüksek lisans yaptı.