Milano mahkemesi, İtalya'nın finans başkenti Milano'da inşaatların durdurulmasına yol açan soruşturmalar kapsamında, imar izinlerinin hızlandırıldığı iddiasıyla ev hapsine alınan bir belediye meclisi üyesi ve iki yerel yetkili serbest bıraktı.

Gece saatlerinde açıklanan ve Reuters tarafından incelenen kararda, temyiz mahkemesi üç kişinin tutukluluk halini bir yıl süreyle mesleki faaliyet ve devlet daireleriyle ilişkilerinden men cezasına çevirdi.

Milano belediye meclisi üyesi Giancarlo Tancredi, savcılık 16 Temmuz'da tutuklama talebinde bulunduktan sonra görevinden istifa etmişti.

Tancredi ve skandalla ilgili olduğu iddia edilen beş kişi 31 Temmuz'da tutuklanmıştı. Hepsi hala soruşturma altında ve herhangi bir suçu reddettiler.

Temyiz mahkemesi, 12 Ağustos'ta soruşturmada yer alan diğer iki şüpheliyi, bir inşaatçı ve bir mimarı, başka herhangi bir kısıtlayıcı önlem uygulamadan serbest bırakmıştı.

İtalya'nın en büyük inşaat şirketlerinden Coima'dan da bir kişi hakkında kararın 20 Ağustos'ta verileceği belirtildi.

Milano'da gayrimenkul piyasası 2015'te patlama yapmış ve şehrin yapısı ve silüeti değişmişti.

Şehirde çok katlı çok sayıda bina yapılması bölgede yaşayanların tepkisini çekmişti.