Fenerbahçe'nin olağan genel kurul toplantısı, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleştirilecek. Toplantı, genel kurulu yönetecek divan başkanlığının seçimiyle başlayacak.
Genel kurulda 1 Mart-31 Mayıs 2026 mali dönemine ilişkin yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporları okunacak. Bu dönemdeki faaliyetler nedeniyle yönetim kurulu başkanı ile üyelerinin ibra edilmesi üyelerin onayına sunulacak.
Ardından 1 Haziran 2026-31 Mayıs 2027 dönemini kapsayan bütçe okunacak ve genel kurulun onayı istenecek. Mali konularda görev yapacak bağımsız denetim firmasının seçimi de oylanacak.
SAMANDIRA İÇİN SATIN ALMA YETKİSİ İSTENECEK
Gündem maddelerinden biri Samandıra Can Bartu Tesisleri olacak. Hazineye ait 14 bin 934 metrekarelik bölümün satın alınması için yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verilmesi oylanacak.
Kulübün faaliyetlerinde kullanılmak üzere kamu kurumları, kuruluşları veya üçüncü kişilerden taşınmaz edinilmesi konusunda da yönetim kuruluna yetki verilmesi genel kurulun onayına sunulacak.
Bu yetki; kiralama, satın alma, tahsis ile intifa ve irtifak hakkı tesis edilmesi gibi işlemleri kapsayacak.
ŞÜKRÜ SARACOĞLU'NUN KAPASİTE PROJESİ ANLATILACAK
Genel kurulda Fenerbahçe'nin tesislerine ilişkin planlanan projeler hakkında da üyelere bilgi verilecek.
Kenan Evren Lisesi olarak bilinen, Kadıköy'ün Zühtüpaşa Mahallesi'ndeki toplam 13 bin 972 metrekarelik taşınmaz için hazırlanan proje gündeme gelecek. Tarihi binada Fenerbahçe Müzesi oluşturulması ve müzenin tefrişi hakkında bilgilendirme yapılacak.
Maltepe Futbol Akademisi için planlanan proje ile Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki Metin Aşık binası projesi de genel kurulda ele alınacak.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin seyirci kapasitesinin artırılmasına yönelik proje hakkında da üyelere bilgi verilecek.
COVE1907 VE 120. YIL PİYANGOSU DA GÜNDEMDE
Nata Holding ile yapılan sözleşme kapsamında COVE1907 isimli proje hakkında genel kurula bilgi sunulacak.
Kulübün üçüncü kişilerle gerçekleştireceği gayrimenkul geliştirme projelerinde Fenerbahçe markası ve marka unsurlarının kullanımına ilişkin düzenlemeler için yönetim kuruluna yetki verilmesi de oylanacak.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün izniyle gerçekleştirilmesi planlanan "120. Yıl Piyangosu" konusunda üyeler bilgilendirilecek. Gerekli işlemlerin yürütülmesi için yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verilmesi genel kurulun onayına sunulacak.
FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ İÇİN YETKİ OYLAMASI
Toplantının gündeminde Fenerbahçe Üniversitesi de bulunuyor. Medicana Eğitim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. ile gerçekleştirilen iş birliği ve bu kapsamda imzalanan sözleşmelerin gözden geçirilmesi görüşülecek.
Gerekli kararların alınması ve ihtiyaç halinde dava açılması dahil hukuki sürecin yürütülmesi için yönetim kuruluna görev süresinin sonuna kadar yetki verilmesi oylanacak.
Ayrıca yurt içinde ve dışında şirket, ticari işletme, kooperatif, dernek veya vakıf kurulması ya da mevcut yapılara katılım konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşülecek. Kulübün kurduğu veya ortağı olduğu şirketlerin hisselerinin geri alınması, şirket türlerinin değiştirilmesi ve tasfiye gibi işlemler de bu yetkinin kapsamında olacak.