Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, kadrosunu dev bir isimle güçlendirdi. Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, son olarak Fransa Ligi takımlarından Monaco'da forma giyen 2.20 metre boyundaki pivotla 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.
Basketbola Peristeri’de adım atan 28 yaşındaki Papagiannis, 2014-2015 sezonunda Panathinaikos formasıyla adını duyurdu.
2016 NBA Draftı’nda Papagiannis, 2016'da Phoenix Suns tarafından draft edildikten sonra adım attığı NBA'de ise Sacramento Kings ve Portland Trail Blazers'te forma giydi.
NBA macerasının ardından 2018 yılında yeniden Panathinaikos’a dönen Yunan yıldız, burada beş sezon boyunca önemli bir rol üstlendi.
🏀Anadolu Efes, Fenerbahçe'nin eski yıldızlarından biri olan Georgios Papagiannis’i kadrosuna kattı. 2.20 metrelik dev isimle 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.pic.twitter.com/COGn7po1cT
— GazeteNefesSpor (@GazeteNefesSpor) July 16, 2025
FENERBAHÇE İLE ŞAMPİYONLUK YAŞADI
2023-2024 sezonunda Fenerbahçe Beko ile mücadele eden Papagiannis, hem Basketbol Süper Ligi’nde hem de Türkiye Kupası’nda şampiyonluk sevincine ortak oldu. Tecrübeli pivot, son sezonunu Monaco’da geçirdi ve burada da dikkat çeken performanslar sergiledi.
Geçtiğimiz sezon Euroleague'de 29 karşılaşmada 7,3 sayı, 3,4 ribaunt ve 0,5 asist ortalamaları ile mücadele etti.
Fransa Ligi’nde ise 32 karşılaşmada 5,3 sayı, 3,4 ribaunt ve 0,6 asist ortalamaları ile oynadı.