FIVB Kadınlar Milletler Ligi (VNL) Final Etabı, Polonya'nın Lodz kentindeki Atlas Arena'da başlıyor. 23-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan turnuvada, A Milli Kadın Voleybol Takımı çeyrek finalde Japonya karşısında galibiyet arayacak.

Grup aşamasını altıncı sırada tamamlayan ay-yıldızlılar, 24 Temmuz Perşembe günü TSİ 17.30’da puan cetvelinin üçüncü sırasında yer alan ve başantrenörlüğünü Ferhat Akbaş’ın yaptığı Japonya ile karşı karşıya gelecek.

Milli takım bu zorlu mücadeleden galip ayrılırsa, yarı finalde Brezilya-Almanya eşleşmesinin kazananıyla karşılaşacak.

YARI FİNALLER VE FİNAL PROGRAMI BELLİ OLDU

Organizasyonda yarı final karşılaşmaları 26 Temmuz’da oynanacak. Büyük final ise 27 Temmuz Pazar günü düzenlenecek. Aynı gün ayrıca üçüncülük mücadelesi de gerçekleşecek.

Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki Türkiye, geçen yıl tarihinde ilk kez VNL şampiyonu olmayı başarmıştı.

2025’te genç kadrosuyla turnuvaya fırtına gibi başlayan milli takım, sonrasında dalgalı bir performans sergiledi.

Takım, daha önce şampiyonluk sevinci yaşamış deneyimli oyuncularının tecrübesine güveniyor.

Ay-yıldızlı ekip, geçen sezon çeyrek finalde Polonya’ya 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etmişti. Bu yıl yeniden kürsüye çıkmayı hedefliyor.

ÇEYREK FİNAL PROGRAMI

  • 23 Temmuz Çarşamba:
  • 17.30 İtalya – ABD
  • 21.00 Polonya – Çin
  • 24 Temmuz Perşembe:
  • 17.30 Japonya – Türkiye
  • 21.00 Brezilya – Almanya