Uzun süre sol kulağının üst kısmındaki kanserli doku nedeniyle tedavi gören Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden Filiz Akın, 21 Mart’ta 82 yaşında hayatını kaybetmişti. Usta sanatçı, vasiyeti üzerine İstanbul’daki Aşiyan Mezarlığı’nda sade bir törenle son yolculuğuna uğurlanmıştı.
SANATÇI DOSTLARI FİLİZ AKIN'I UNUTMADI
Aradan geçen bir yılın ardından Filiz Akın, sanat camiasından dostlarının duygusal mesajlarıyla anıldı.
Melek Baykal, birlikte çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak, geçmişte yaşadıkları anıların değerine vurgu yaptı. Baykal, Akın’ın zarafetine ve kendisinde bıraktığı izlere dikkat çekerek özlemini dile getirdi.
Melek Baykal, Akın ile birlikte çekilmiş bir fotoğraflarını paylaşarak, "Birlikte güldüğümüz, sohbet ettiğimiz o güzel anlar... Bugün hepsi daha kıymetli, daha özel. Sizinle aynı karede olmak bile ne büyük zarafetti. Sevgili Filiz Hanımcım; gülüşünüz, inceliğiniz ve kalbimde bıraktığınız o güzel his hep benimle kalacak. Özlemle anıyoruz sizi" ifadelerini kullandı.
Ayşegül Aldinç ise paylaşımında, usta sanatçının yokluğunu kabullenmenin zorluğunu anlattı. Onu her izlediğinde aynı hayranlığı hissettiğini belirten Aldinç, Akın’la kurduğu bağın hayatındaki en kıymetli anılardan biri olduğunu ifade etti.
Aldinç ise, "Sizi yitireli bir yıl olmuş bile… Sanki uzak bir diyardasınız ve bu yüzden sizi görme şansım yokmuş gibi hissediyorum. Bir daha hiç göremeyeceğini bünye bir türlü kabul edemiyor… Ne zaman televizyonda filmlerinize rastlasam ayrılamıyorum. Büyülenmiş gibi o güzel sıfatınıza dalıp gidiyorum. Ve her seferinde, küçükken fark edemediğim o hüznü görüyorum yüzünüzde…
Sizi tanımak, sevgimin karşılığını bulmak hayatımın en nadide hatırası. Hayatımda sonsuzluğa uğurladığım ayrılıklar oldu; hiçbirinin hatırasına saygısızlık etmek istemem ama sizin vedanız bambaşka bir iz bıraktı. Ruhunuz huzur bulsun diye hemen her gün dualarımdasınız. Canımın ta içi Filiz Hanım, gittiğiniz alemde huzur içindesinizdir umarım. Bir gün o aleme erdiğimde umarım yeniden karşılaşırız. Bitmeyen sevgim ve özlemimle"
Nebahat Çehre de mesajında zamanın ilerlemesine rağmen bazı insanların kalplerde hep aynı yerde kaldığını vurguladı. Çehre, Filiz Akın’ın sanatının, zarafetinin ve güzelliğinin her zaman yaşamaya devam edeceğini belirterek özlemini paylaştı.
Nebahat Çehre de yaptığı paylaşımda, "Bir yıl geçti... Zaman ilerliyor ama bazı insanlar kalbimizde hep aynı yerde kalıyor. Sevgili Filiz… Sanatın, sevecenliğin, zarafetin ve güzelliğinle bıraktığın izler her zaman yaşayacak. Seni özlem ve sevgiyle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.