Karadeniz'de sahil kesimlerinde etkili olan yağış nedeniyle fındık hasadı geç tamamlandı. Bununla birilikte kurutma sorunu da ortaya çıktı. Üreticiler güneşli havanın daha uzun sürdüğü iç kesimlere yöneldi.

Sahil kesimlerinde yağış nedeniyle fındığını kurutmakta zorlanan üreticiler, Giresun'un iç kesimlerindeki Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerine gitmeye başladı.

Fındıkta hasat sonrası büyük telaş başladı. Zamanla yarışıyorlar - Resim : 1

'BURADA GÜNEŞ DAHA FAZLA'

Fındık üretiminin yapılmadığı Şebinkarahisar'a gelen üreticiler, beraberlerinde getirdikleri ürünleri Şebinkarahisar-Alucra karayolu güzergahındaki yol kenarlarına ve uygun alanlara sererek güneşe bıraktı.

Üreticilerin kurutma mesaisi, bölgede ilginç görüntüler oluştururken, yol kenarlarına serilen fındık harmanları havadan görüntülendi.

Üreticiler, sahil kesimlerinde yağışlı hava nedeniyle fındığı kurutmanın bir hafta, hatta 10 güne yakın sürdüğünü belirtti.

İç kesimlerde güneşli havanın daha uzun sürdüğünü ifade eden üreticiler, "Burada güneş daha fazla. Sahilde günlerce kurutamadığımız fındığı burada yaklaşık iki günde kurutabiliyoruz" ifadelerini kullandı.