İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturması kapsamında adli işlemlere devam ediliyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden 11'i tutuklama talebiyle, 4'ü ise ev hapsi şeklinde adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.
Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilenlerin Çetin Genç, Eren Yeşilyurt, Hakan Avdan, Konuralp Özkan, Metin Kartal Emür, Osman Uçar, Seyit Tahir Özek, Ahmet Haluk Güner, Mehmet Selim Tunçbilek, Mustafa Terzi ve Ümit Yılmaz olduğu öğrenilmişti.
Ev hapsi istemiyle mahkemeye sevk edilenlerin de Fadimenur Demir, Gülsüm Doğan, Zuhal Topaloğlu ve Yasemin Yılmaz olduğu bildirilmişti.
Soruşturma kapsamında 11 kişi tutuklandı, 4 kişiye ev hapsi verildi.
FON TEKLİFİ TBMM'DE KABUL EDİLDİ
Tasfiyesine Karar Verilen Bazı Yatırım Fonları Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
Kanunla Sermaye Piyasası Kanunu'nun ilgili hükmü uyarınca, Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) 17 Eylül 2026 tarihli kararları ile tasfiyesine karar verilen yatırım fonlarından bu düzenlemenin yayımı tarihinde tasfiyesi tamamlanmamış olanların adil, şeffaf ve etkin şekilde tasfiyesine, bu fonların malvarlığından hukuka aykırı olarak çıkarılan değerlerin geri kazanılmasına, fon kaybı ve zararının sorumlulardan tahsiline ve geri kazanılan değerlerin fon pay sahibine ödenmesine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amaçlanıyor.
Kanunun hükümleri, belirtilenler dışındaki diğer yatırım fonları bakımından genel veya sürekli bir tasfiye ve sorumluluk rejimi oluşturmayacak.
Öte yandan, düzenleme kapsamındaki bazı tanımlar ve kısaltmalar da hüküm altına alınıyor.
Fon teklifi TBMM'de kabul edildiEkonomi
Altınbaşlar hakkında yeni iddia. Fon olayından sonra üniversitelerinde yabancı öğrenci hüllesiGündem
Fon Kurulu’nda 7. toplantı: Tasfiye olan fonların sayısı 47’te düştüEkonomi
Fon krizinde 200 bin kişilik düğüm. PBLK kararı değiştiGündem
Şamil Tayyar lafını esirgemedi. Fatma Betül Sayan'a can alıcı 3 soru sorduGündem