Fransa'nın Ain kentinde okul otobüsünün yaptığı kaza sonucu birçok kişinin yaralandığı ve iki kişinin kalp krizi geçirdiği bildirildi.

Ain Valiliği'nden yapılan açıklamada, Lent kasabası çevresinde bir otobüsün karıştığı kazada birçok kişinin yaralandığı aktarıldı. Açıklamada, ilk yardım ve kolluk kuvvetleri ekiplerinin bölgede seferber olduğu kaydedilirken vatandaşlardan kazanın meydana geldiği bölgeden uzak durmaları istendi.

ULAŞTIRMA BAKANI OLAY YERİNE GİDİYOR

Fransa'da okul otobüsü kaza yaptı. Çok sayıda yaralı var - Resim : 1

Fransa Ulaştırma Bakanı Philippe Tabarot, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Lent kasabasında meydana gelen bu ciddi kazanın ardından olay yerine gitmekte olduğunu belirtti.

Fransa Eğitim Bakanı Edouard Geffray, basına yaptığı açıklamada, söz konusu otobüste öğrencilerin de olduğunu aktararak, "Öğrencilerimizin, çocuklarımızın mağdur olduğu bu tür kazalar bizler için her zaman bir imtihandır" ifadesini kullandı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Lent Belediye Başkanı Yves Cristin, otobüsün yoldan çıkarak bir ağaca çarptığını bildirdi. Cristin, kaza nedeniyle iki kişinin de kalp krizi geçirdiğini açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Cristin, kazadan 70 kişinin etkilendiğini ve kazazedelere bakım ve barınma sağlamak için belediye binasının kapılarını açtıklarını söyledi. BFM TV de yol kenarındaki bir hendeğe devrilmiş gibi görünen mavi ve beyaz bir otobüsün ve otobüsün dışında toplanmış bir kalabalığın görüntüsünü yayınladı.

Kazadaki toplam yaralı sayısı hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.