Futbol tribünlerinde yaşanan iki farklı olay, taraftarlığın birbirine zıt yüzlerini ortaya koydu.
Gençlerbirliği-Fenerbahçe karşılaşmasında 4 yaşındaki bir çocuğun üzerindeki Fenerbahçe formasının çıkarttırılması kamuoyunda tepki toplarken, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Galatasaraylı bir babanın Fenerbahçeli kızıyla maçı birlikte izlemesi bu kez farklı bir görüntü oluşturdu.

GALATASARAYLI BABA İLE FENERBAHÇELİ KIZI YAN YANAYDI
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında dün akşam RAMS Park'ta oynanan derbide yürekleri ısıtan bir görüntü gündem oldu.

Süper Lig'in 9. haftasının kapanış karşılaşmasını izleyen Galatasaray taraftarı bir baba ile Fenerbahçe'yi destekleyen kızı, farklı renklere gönül vermelerine rağmen maçı yan yana takip etti.

Yayıncı kuruluşun kameralarına yansıyan baba ile kızının görüntüsü sosyal medyada gündem oldu.

BİR TRİBÜNDE 4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN FORMASINI ÇIKARTTIRDILAR
Süper Lig'in ilk haftasında Ankara Eryaman Stadı'nda oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe karşılaşmasında, babasıyla birlikte Gençlerbirliği tribününde bulunan 4 yaşındaki çocuk, üzerindeki Fenerbahçe forması nedeniyle bir taraftarın tepkisiyle karşılaşmıştı.
Taraftar, Fenerbahçe formalı 4 yaşındaki çocuğun tribünden çıkarılmasını istemişti.

Polis memurlarının araya girmesine ve çevredeki taraftarların tepkilerine rağmen küçük çocuğun forması çıkarılmıştı. Olayın sosyal medyada yayılan görüntüler ise büyük tepkiler çekmişti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ş.A. isimli şüpheli hakkında Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile çocuğu hürriyetinden yoksun kılma suçları kapsamında soruşturma başlattı.
Görüntüleri inceleyen ekipler, görevli bir polis memurunun çocuğu kucağına alarak güvenli bölgeye götürdüğünü belirledi.

EV HAPSİ CEZASI ALDI
Gözaltına alınan Ş.A. hakkında, çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince soruşturma süresince konutunu terk etmeme şeklinde adli kontrol kararı verildi.
Ankara Emniyet Müdürü Maksut Yüksek de söz konusu karşılaşma kapsamında stadyumda ve çevresinde alınan güvenlik önlemlerini yerinde inceleyerek ekiplerin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

İKİ MAÇ, İKİ FARKLI TRİBÜN GÖRÜNTÜSÜ
Ankara'daki karşılaşmada küçük bir çocuğun tuttuğu takımın formasını çıkarmak zorunda bırakılması adli sürece taşınırken, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde farklı takımları destekleyen baba ile kızının birlikte maç izlemesi dikkat çekti.
İki karşılaşmadan yansıyan görüntüler, aynı tribün kültürü içinde yaşanan birbirinden çok farklı iki anı gözler önüne serdi.
Fenerbahçeli küçük taraftarın formasını zorla çıkaran şahsın aldığı ceza belli olduFutbol
Gençlerbirliği’nden forma olayına tepki: Küçük taraftarı tesislere davet ettiFutbol