Galatasaray, 23 yaşındaki Fildişi asıllı Malili genç golcü El Bilal Toure’yi istiyor.

VfB Stuttgart’taki kiralık dönemini tamamlayan El Bilal Toure, bonservisini elinde bulunduran Atalanta’ya geri döndü. 30 Haziran 2027’ye kadar İtalyan ekibiyle sözleşmesi bulunan Malili golcü, yeni bir sayfa açmanın peşinde.

Africafoot’un aktardığı bilgilere göre Toure’ye ilgi duyan kulüpler arasında Marsilya öne çıkıyor. Fransız ekibinin, oyuncuyu satın alma opsiyonlu kiralama formülüyle kadrosuna katmak için Atalanta ile masada olduğu belirtiliyor.

Ancak Marsilya, Toure’yi isteyen tek kulüp değil. Stade Rennais, Paris FC, Como, Villarreal, Galatasaray, West Ham ve Wolverhampton da 23 yaşındaki forveti kadrosuna katmak için fırsat kollayan takımlar arasında yer alıyor.

Galatasaray'a 23'lük forvet - Resim : 1
El Bilal Toure

Atalanta yönetimi, Malili oyuncunun geleceği için nihai kararı kısa süre içinde vermeye hazırlanıyor. Oyuncuya yakın bir kaynak, kulüplerle yapılan temasları doğrularken, şu an için kesinleşmiş bir anlaşma bulunmadığını ifade ediyor.

El Bilal Toure ise daha fazla süre alabileceği bir takımda yeniden kendini kanıtlama hedefinde, zira Atalanta’da bunu sağlaması pek mümkün görünmüyor.

2024/25 sezonunu sık sakatlıklarla geçiren Toure, kiralık oynadığı VfB Stuttgart’ta tüm kulvarlarda 17 maça çıkıp 3 gol ve 1 asistlik katkı verdi. Bu istatistik, 2023 yılında UD Almería’dan 30 milyon euro bedelle transfer olduğu Atalanta’daki ilk sezon performansına benzer bir tablo çizdi.

Afrikalı santrforun geleceği, yaz transfer döneminin en çok merak edilen konuları arasında yerini aldı. TransferMarkt, Toure’nin Galatasaray’a transfer olasılığını yüzde 72 olarak görüyor.