Galatasaraylı futbolcuların Amedspor maçındaki ilginç gol sevinci gündem olurken, ardından "Bu gol sevinci için sarı kart gösterilmeli miydi?" tartışması başladı.

Süper Lig 11. haftasında Amedspor'u ağırlayan Galatasaray, 4-3'lük galibiyetle rakibiyle arasındaki puan farkını 5'e yükseltti ve liderliğini korumayı başardı.

Maçın 7. dakikasında Rafael Leao'nun golünden sonra sarı-kırmızılı futbolcuların gol sevinci dikkat çekerken, yaptıkları hareketle ilgili sarı kart tartışması yaşandı.

Galatasaraylı futbolcular, hafta içindeki Stuttgart zaferinden sonra geceyi eğlence mekanında geçiren ve magazincilere yakalanmamak için suratını gizleyen İsmail Jakobs'a gönderme yaptı.

Golden sonra formalarıyla suratını kapatan Galatasaraylı futbolcuların sevinci, başka bir gündemi beraberinde getirdi.

SARI KART GÖRMELİLER MİYDİ?

IFAB ve Türkiye Futbol Federasyonu Oyun Kuralları kapsamında, formayı çıkarmak veya formayı başının üzerine çekerek yüzünü/başını tamamen kapatmak sarı kartla cezalandırılıyor.

YAYINCI KURULUŞTAN SARI KART YORUMU

Yayıncı kuruluşta yorum yapan eski hakemlerden Bülent Yıldırım, kural kitabına göre 7 futbolcunun sarı kart görmesi gerektiğini söyledi. Ancak "Böyle bir dünya yok" diyen Yıldırım, "Minimum 1 sarı kart gerekirdi. Yaptırımsız geçilmesi doğru değil." ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklaması, şu şekilde: "Kitaba göre formayla kafayı kapatmak sarı kart gerektiren bir ihlaldir. Kitap hakemliğine göre 7 tane sarı kart göstermeli. Hakemin bir yaptırım uygulamak zorunda. Kayıtsız kalmak da doğru değil. 7 tane sarı kart diye bir dünya yok. Burada bu koreografik, abartılı gol sevincinin hakem tarafından tespit edilip minimum 1 sarı kart gerekirdi. Yaptırımsız geçilmesi doğru değil."

Aynı programda yorum yapan eski hakemlerden Seçim Demirel de, "Hepsine sarı kart çıkması doğru olmaz. Belki 1 ya da 2 oyuncuya sarı kart gösterilebilirdi. Bütün oyunculara sarı kart gösterilmesi doğru değil." şeklinde konuştu.