Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi Juventus oldu. Torino ekibinde forma giyen milli oyuncumuz Kenan Yıldız, Galatasaray'a rakip olmuş oldu.
Şampiyonlar Ligi’nin ilk etabında 8 maça çıkan Galatasaray, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi ile 10 puan toplayarak 20’nci sırada Devler Ligi play-off turuna katılmaya hak kazanmıştı.
Sarı kırmızılıların son 16 turuna kalmak için mücadele edeceği rakibi belli oldu. Galatasaray, Juventus ile Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam edebilmek için mücadele edecek.
Son 16 play-off turu ilk maçları 17-18 Şubat’ta, rövanşları ise 24-25 Şubat’ta oynanacak. Cimbom, ilk maçta Juve'yi RAMS Park'ta ağırlayacak. Rövanş ise Torino'da yapılacak.
TARİH TEKERRÜR EDER Mİ?
Cimbom, 2013-2014 Şampiyonlar Ligi sezonunda Juventus ile B Grubu'nda 2 maç yapmıştı. İlk maç 2-2 biterken Galatasaray, yoğun kar yağışı sebebiyle ertelenen ikinci maçta rakibini RAMS Park'ta Wesley Sneijder'in golüyle 1-0 yenmiş ve grubunu 2. sırada bitirerek son 16 turuna yükselmişti.
Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turundaki tüm eşleşmeler şöyle:
- Galatasaray - Juventus
- Benfica - Real Madrid
- Bodo Glimt - Inter
- Monaco - Paris Saint-Germain
- Karabağ - Newcastle United
- Club Brugge - Atletico Madrid
- Borussia Dortmund - Atalanta
- Olympiakos - Bayer Leverkusen