Gazze'de son 24 saatte en az 87 Filistinli hayatını kaybetti, 644 kişi ise yaralandı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ölenlerin 52'si yardım bekleyen kişilerdi.
Açıklamada 1'i çocuk 8 kişinin ise açlıktan dolayı öldüğü bildirildi. Bu da şimdiye kadar açlıktan ölenlerin sayısını 94'ü çocuk 188'e yükseltti.
Telegram'dan yapılan açıklamada sekiz kişinin de önceki İsrail saldırılarında oluşan enkazlardan çıkarıldığı açıklandı.
7 Ekim 2023'te başlayan savaşta bugüne kadar 61 bin 20 Filistinli öldürüldü. 150 bin 671 kişi ise yaralandı.
AÇLIĞI SİLAH OLARAK KULLANIYORLAR
İsrail'in saldırıları ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı kuşatması altındaki Gazze Şeridi, açlığın yayıldığı, su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani felaketi yaşıyor.
Başta çocuklar olmak üzere, Gazze Şeridi'nde açlık nedeniyle ölümler artıyor.
Yerel ve uluslararası çevreler İsrail'in "açlığı ve susuzluğu silah olarak" kullandığını belirtiyor.
Sivil altyapıyı da tahrip ederek Gazze'nin yüzde 88'ini yıkan İsrail ordusu, sürgün emirleriyle yerinden ettiği Filistinlileri sık sık barındıkları bölgelerde hedef alıyor.
Dünya bu sarsıcı görüntüleri konuşuyor: İsrail'in saldırılarından geriye hiçbir şey kalmadıDünya