Geçmişten gelen imece usulü kış hazırlıkları geleneği Erzincan’da yaşatılmaya devam ediyor. Günün ilk ışıklarıyla kış ayları için hazırlık yapan vatandaşlar, imece usulü her gün bir kişinin kışlık yufkasını yapıyor.
Pişirilen yufkalar, kışın ekmek ya da börek olarak tüketiliyor.
Rümeysa Özdemir, geleneği şöyle anlatıyor:
"Her yıl eylül ve ekim aylarında kış hazırlıkları için komşularla toplanırız. Yufka, makarna, kete hepsini yapıyoruz. Şimdi de kete yapıyoruz. Bunlara kete diyoruz. Bugün sana yarın bana. Öyle birbirlerine yardımcı oluyorlar. Bizde para geçmiyor.
Her şeyi kendimiz yaparız. Her gün bir komşuya gideriz. Sabah başlarız, akşama kadar sohbet ederek yaparız. Yaptığımız hazırlıkları dolaba doldurur kış boyunca yeriz. Yufka, makarna, erişte, çörek hepsini yapıyoruz."