Gençlik ve Spor Bakanlığı, Seyrantepe Spor Kompleksi’nin kullanım hakkı protokolü kapsamında Galatasaray’ın ödemekle yükümlü olduğu yıllık amatör spora katkı ücretinin ödenmediği gerekçesiyle Sarı-Kırmızılı kulüp hakkında icra takibi başlattı.

Galatasaray’ın söz konusu takibe itiraz etmesinin ardından icra süreci durdu. Bunun üzerine Bakanlık, kulübe karşı bu kez dava yoluna gitti.

TALEP EDİLEN PARA 18 MİLYON 955 BİN LİRA

Bakanlığın açtığı davada 18 milyon 966 bin 895 lira 40 kuruşluk alacak talep edilirken, ayrıca kötü niyet tazminatı da istendi.

Galatasaray tarafı ise davaya konu edilen bedelin daha önce ödendiğini savundu.

Kulübün avukatları, Bakanlığın geçmişe dönük fark ve faiz hesapladığını, ayrıca 2025 yılı için yeniden hesaplama yaparak yüksek miktarda bir borç çıkardığını öne sürdü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Galatasaray'a dava açtı. Resmi açıklama geldi - Resim : 1

BAKANLIKTAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında bakanlık ile Galatasaray Spor Kulübü arasında imzalanan sözleşmeye ilişkin medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu süreç, Bakanlığımız ile Galatasaray Spor Kulübü arasında imzalanan sözleşme hükümleri kapsamında doğan amatör spora katkı bedelinin tahsiline ilişkin olup, sözleşmeden kaynaklanan hukuki yükümlülükler ve kamu alacağının takibi çerçevesinde yürütülen rutin bir hukuki süreçtir. Bakanlığımızca gerçekleştirilen işlemler herhangi bir takdir veya özel uygulamaya dayanmamakta; ilgili sözleşme hükümleri ve mevzuat doğrultusunda yerine getirilmektedir."