Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapan Oktay Saral'ın, Azerbaycan’daki okullarda türban yasağını eleştirmesi nedeniyle görevden alındığı haberleri çıkmıştı. Saral, daha sonra yaptığı açıklamada istifa ettiğini ifade ederek "2016 yılından bu yana büyük bir onur, şeref ve sorumlulukla yürüttüğüm Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlığı görevimden istifamı sunmuş bulunuyorum" ifadelerine yer vermişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Saral’ın, X hesabındaki biyografisinde “T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı” ifadesini kaldırdığı görüldü.

PROFİLİNDEN SARAYIN FOTOĞRAFINI KALDIRDI
Aynı zamanda Saral’ın, sosyal medya profilindeki arka planında yer alan Cumhurbaşkanlığı Sarayı fotoğrafını da kaldırdığı ortaya çıktı. Saral, sarayın fotoğrafının yerine Türk bayrağı fotoğrafı koydu.

NELER OLMUŞTU?
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapan Oktay Saral, Azerbaycan'ın okullarda uyguladığı kıyafet düzenlemesine yönelik eleştirileriyle diplomatik bir tartışmanın odağı haline gelmişti. Geçtiğimiz günlerde Saral’ın bu sebeple görevden alındığı aktarılmıştı.
Saral, Azerbaycan’da yaşanan gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından 12 Ekim’de yaptığı açıklamada “Azerbaycan’da başörtülü öğrencilerin eğitim hakkının engellenmesi kabul edilemez. Eğitim hakkı hiçbir ideolojik dayatmaya kurban edilemez.” ifadelerini kullanmıştı.

DAHA SONRA “İSTİFA ETTİM” AÇIKLAMASI YAPTI!
Oktay Saral, görevinden alınmasının ardından sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıklamış ve “2016 yılından bu yana büyük bir onur, şeref ve sorumlulukla yürüttüğüm Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanlığı görevimden istifamı sunmuş bulunuyorum" sözlerini sarf etmişti.
"Makamlar gelip geçer, unvanlar el değiştirir. Asıl mesele, insanın hangi makamda oturduğu değil, hangi değerlerin arkasında durduğudur” diyen Saral, “Bizim için esas olan makamlar değil, yıllardır aynı istikamette yürüdüğümüz davamız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla omuz omuza verdiğimiz mücadeledir” ifadelerine yer vermişti.
Saral, sözlerini devamında “Bu kararım, inandığım değerlerden ve milletimize hizmet etme irademden bir adım geri atmak anlamına gelmemektedir. Dün olduğu gibi bugün de yarın da Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında, aynı inanç ve kararlılıkla yol yürümeye devam edeceğim” ifadelerini kullanarak “Rabbim bizleri makamların gölgesinde güç arayanlardan değil, hakikatin ışığında dimdik duranlardan eylesin. Bedeli ne olursa olsun inandığı değerleri savunanlardan eylesin” demişti.
Başdanışman Oktay Saral'dan 'İstifa ettim' açıklamasıGündem
Görevden alınan Başdanışman Oktay Saral NEFES'e konuştu: Böyle uygun görüldü, başımızın üstüneGündem