Paraguaylı senatörden Mbappe'ye şok sözler: 'Sömürgeleştirilmiş bir Kamerunlu' Dünya Kupası'nda oynanan olaylı Paraguay-Fransa maçının ardından Kylian Mbappe'nin kaleci Orlando Gill'i selamlamadığı iddiası Paraguay'da yankı uyandırdı. Senatör Celeste Amarilla, Fransız futbolcuya çok sert sözlerle yüklendi.
Kızının hayatını kurtarmak için kıyafetlerini satmış! Fransa’ya 1-0 yenilerek Dünya Kupası’na veda eden Paraguay’da teknik direktör Gustavo Alfaro, kaleci Gill’in kızının hayatını kurtarmak için kıyafetlerini sattığını anlatarak “Dünyada onun gibi bir kaleciyi kim istemez?” sözleriyle dramatik açıklamalar yaptı.
Mbappe, Fransa'yı çeyrek finale taşıdı: 19 maçta 19 gol atıp Messi'yle farkı bire indirdi Dünya Kupası son 16 turunda Paraguay'ın sert savunmasını aşmakta uzun süre zorlanan Fransa, Kylian Mbappe'nin penaltıdan attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Kupa tarihinde 19. maçında 19. golünü kaydeden yıldız oyuncu, gol krallığında lider durumda olan Lionel Messi'yi takibini de sürdürdü.