TBB: Milat olsun, tüm sorumlular yargılansın Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kent ve Çevre Hukuku Komisyonu, Grand Kartal Otel'deki yangın faciasına ilişkin dava hakkında açıklama yaptı. Otel sahibi dahil 11 sanık hakkında 34 kez müebbet ve 38 kez 24 yıl 11 aylık hapis cezasının olumlu bir eşik olduğu belirtildi. Bakanlık yetkililerine işaret edilerek "Tüm faillerin eksiksiz biçimde ortaya çıkarılması ve cezalandırılması; kronikleşmiş 'denetimsizlik kültürü'nün kırılması için milat olmalı" denildi.
Barolardan mahkemenin Mehmet Pehlivan kararına tepki Silivri'de dün görülen "Diploma Davası"nın ilk duruşmasına tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS'le bağlanan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın bir sonraki duruşmada hazır edilme isteminin reddedilmesine barolar tepki gösterdi. 76 barodan yapılan ortak açıklamada, "Avukata yöneltilen her baskı, doğrudan yurttaşın savunma ve adil yargılanma hakkına yöneltilmiş demektir." denildi.
MHP'li isim komisyon devam ederken yazdı: Meseleyi anlamamışlar Meclis'te kurulan çözüm süreci komisyonu altıncı kez toplandı. Toplantıda baroların katılımına ilişkin tartışma yaşanırken MHP'li Feti Yıldız, 'komisyonda dinlenen bazı kurumların meseleyi tam olarak anlamadığını' söyledi.