Futbolda bahis soruşturması nedeniyle yaklaşık 4 aydır cezaevinde bulunan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş hakkında tahliye kararı verildi. Hakkında 17 yıl 10 aya kadar hapis cezası istenen oyuncu, Çağlayan Adliyesi'nde görülen duruşmanın ardından serbest kaldı.
Eski Fenerbahçe yöneticisi Hakan Safi, kararın açıklanmasının hemen ardından adliye önünde basın mensuplarına konuştu. Safi, futbolcunun haksız yere tutuklu kaldığını savunarak şunları söyledi:
"Duruşmanın bir önceki celsede sonuçlanmasını ve tahliye edilmesini bekliyorduk. Nasip bugüneymiş. Adalet yerini buldu. Haksız yere bence içeride 4 aydır duruyordu. Ziyarete gittiğimiz zamanlarda da moralli ve iyiydi. Bugün bir kez daha kendisini gördüm. Gayet fit. İnşallah en yakın zamanda Mert Hakan, Fenerbahçe formasını tekrar giyecek ve göreceksiniz milli takıma kadar seçilecek. Bana da kendisi söz verdi. Tekrar kendisini kutluyorum."
"MİLLİ TAKIMA DA KAVUŞACAK"
Safi, duruşmaya gösterilen yoğun ilgiye de dikkat çekti. Salonun yetersiz kalması üzerine birkaç kez değişiklik yapıldığını aktardı. Eski ve yeni başkan ile birçok yöneticinin duruşmaya katıldığını vurgulayan Safi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fenerbahçe camiamıza da hayırlı olsun. Bugün yine herkes buradaydı. Böyle olaylarda bizim camiamız bir anda kenetleniyor, bir anda sonuca gidiyor. Bugün buraya gelen eski başkanımıza, yeni başkanımıza, tüm yöneticilere teşekkür ediyoruz. Bugün mahkeme salonu bize yetmedi. 2-3 kere mahkeme salonu değiştirildi. Bildiğim kadarıyla en büyük salon verildi. Yoğun ilgi vardı. Kardeşimiz moralliydi. Adalet yerini buldu. Bundan sonra Mert Hakan için yeni bir süreç başlayacak. Formayı ele geçirecek ve milli takıma da kavuşacak. Ben de onun için elimden gelen her şeyi yapacağım."
Tahliyenin ardından Mert Hakan Yandaş'ın kulübe dönüş süreci ve sahaya ne zaman çıkabileceği merakla bekleniyor.
Ali Gürbüz: 'Mert Hakan Yandaş aklanacak ve beraat edecek'Futbol
Mert Hakan Yandaş tahliye edildiFutbol